BLOG HOTSPOTS TRAVEL

Wanderlust Wednesday: 10 hippe B&B’s in Spanje

16 mei 2017

Wanderlust: a strong desire for or impulse to wander or travel and explore the world. Dat heb ik dus. En daarom kijk ik altijd vast vooruit naar fijne, hippe hotspots voor de volgende trip. En waarom zou ik die allemaal voor mezelf houden? Zonde! Daarom is het vanaf nu iedere woensdag Wanderlust Wednesday. Zaag die week doormidden met heerlijke inspiratie voor je volgende reis!

Deze week heb ik een prachtig lijstje hippe bed & breakfasts in Spanje voor jullie gemaakt. De criteria? 1. een knap interieur, 2. prijs is (meestal) binnen de perken, 3. mooie locatie en 4. de hartjes in mijn ogen als ik de foto’s bekijk (in willekeurige volgorde). Ik zou al deze b&b’s zo zelf boeken (als ik kon). Alleen het zoeken naar deze hippe hotspots maakt mij al gelukkig 🙂  Komen ze:

ABCYou in Valencia

Tried & tested: ABCYou in Valencia. Twee keer zelfs! Ten eerste is Valencia een superleuke stad met fijne eettentjes, winkels en zelfs een strand. Aanrader voor een stedentrip! En ja, ABCYou is zo’n B&B waar ik verliefd op word. Het interieur, het lekkere ontbijtje, de locatie en het leuke Nederlandse stel dat de tent runt… Ik ga hier met liefde een derde keer naartoe! >> ABC You

La Casa Gran B&B in Barcelona

Ik ben ooit al wel een keer in Barcelona geweest, maar meer dan de clubs, de Ramblas en het strand kan ik me niet echt meer herinneren. Barcelona moet dus weer op de lijst! La Casa Gran zit in een prachtig oud gebouw (kijk dat balkon <3), door de authentieke details is het een sfeervolle en charmante b&b. De kamers zijn daarentegen wel modern en lekker fris qua kleur en styling! >> La Casa Gran B&B

Casa Mathilda in Barcelona

Casa Mathilda Barcelona

Ook deze b&b zit in Barcelona, maar ik kon hem echt niet overslaan! De visgraatvloer… De Portugese tegeltjes… De Scandinavische meubeltjes… Hier word ik dus blij van! Hij zit in dezelfde wijk als La Casa Gran (L’Eixemple) en ook in een prachtig historisch gebouw. Ticket al geboekt? >> Casa Mathilda

Can Bliss B&B op Ibiza

Can Bliss Ibiza

Oh Ibiza… Wat ben je toch een magisch eiland. Wij zijn er vorig jaar geweest en ik kan niet wachten om weer terug te gaan (volgend jaar misschien?). Wij zaten in een superleuk hotel (voor op een volgend lijstje) maar deze b&b staat ook hoog op mijn lijst! Het interieur heeft echt zo’n typisch Ibiza sfeertje en de ligging is ook goed! Nou, ik wist het wel. >> Can Bliss B&B

Hospedería Diez Y Seis in Tarifa

Hospedería Diez Y Seis in Tarifa

Tarifa is de zuidelijkste stad van Spanje en ligt dicht bij Afrika. Ik ben er nog nooit geweest, maar het ziet er echt heerlijk uit! En deze b&b… Wat een prachtig interieur! De kamers hebben verschillende thema’s (dit is de ‘blanco y negro’ kamer) en zijn echt met zorg ingericht. Ik sta op herhaling maar… Hij gaat op de lijst. >> Hospedería Diez Y Sei

Can Solaies op Mallorca

Can Solaies Mallorca

Wat een plaaaatje deze b&b! Wauw. De oude elementen gecombineerd met strakke vormen en een bohemian sfeertje… I’m in love. Hier word je toch blij van? Voor mij is een vakantie 10x zo leuk als ik blij word van het interieur van onze slaapplek haha #weirdo. Nu we het er toch over hebben… Ik ben echt ZO toe aan vakantie… >> Can Solaies

Bed & Breakfast Bells Oficis in Girona

Bells Oficis Girona

Jep, dit is er ook weer een! Deze fijne b&b in Girona heeft modern ingerichte kamers die (wederom) met zorg zijn ingericht. Het is zo fijn als je inspiratie haalt uit je vakantieadres! Dus ook deze fijne plek ga ik onthouden, ik verzuip nog een keer in al die lijstjes 😉 >> Bells Oficis

Casa Bombo in Granada

Casa Bombo Granada

Hoe gaaf is deze torenkamer? Met zo’n dak heb je niet veel nodig, prachtig! Heerlijk zo’n opgemaakt hotelbedje. Granada lijkt mij wel een leuke stad om nog eens te bezoeken! Gelukkig hoef ik dan niet nog op zoek naar een fijne slaapplek 😉 >> Casa Bomba

NO.4 Benissa in Benissa

NO4 Benissa

Oh. Verliefd. Ik hou zo van deze moderne Marokkaanse stijl! De kamers hebben verschillende stijlen, allemaal even mooi. Maar in deze kamer wil ik wel wonen… Dat bed alleen al! Echt een prinsessenbed 😉 Nouja, made my point. Hoog op de verlanglijst! (Tom, lees je mee?) >> NO.4 Benissa

Enlakruz in Lagartera

Enlakruz Lagertera

Supercool dit behang, echt een statement! Ik had er nog nooit van gehoord, maar Lagartera is een stadje in het binnenland van Spanje. De kamers zijn allemaal uniek (incl gaaf behang) en de b&b is verder heel modern ingericht. Prachtig! >> Enlakruz

Dit is zijn toch fantastische bed & breakfasts? Ik heb alweer zin om de komende 10 citytrips te boeken! De voorpret is minstens zo leuk 😀

What’s next?

Wat moet ik voor de volgende Wanderlust Wednesday voor jullie uitzoeken? Fijne hotelletjes, riads of b&b’s in Italië, Marrakech, Bali, Scandinavië of ‘gewoon’ in Nederland? Laat het me weten onder deze post, op Facebook of Instagram! Ik ga met liefde voor jullie op zoek 😉

Tip!

Nog een kleine tip: op Booking.com kun je heel vaak kamers boeken met de optie voor gratis annuleren, vaak tot een paar dagen voor de datum van je boeking. Superhandig!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Marleen 19 mei 2017 at 8:04 am

  Ohh wat leuk!! ABC ziet er prachtig uit..
  Ik zit nog te twijfelen om weg te gaan, lekker met mijn camera inspiratie opdoen. Even creativiteit opsnuiven.
  Ga ze allemaal nog een goed doorlezen.
  Ben benieuwd naar volgende week!
  Xx
  Marleen
  IG: homestyleen

 • Reply Anique 18 mei 2017 at 2:04 pm

  Leuk! ik zou ook wel weer naar ABC willen! doe voor ons maar een paar leuke toscanetips! ( niet dat we op vakantie gaan maar toch….. houdt de sfeer er een beetje in 😉 )

 • Reply Angelina 17 mei 2017 at 8:57 am

  Ohhh het liefst stap ik direct op het vliegtuig. Vooral ABCYou lijkt me gaaf om eens te bezoeken, die heb ik al vaker voorbij zien komen. Maar voor nu staat er Lissabon op de planning, dus als je daar nog leuke tips voor hebt! 😉

  • Reply Nadja 17 mei 2017 at 10:06 am

   ABCYou is zeker een aanrader en ze hebben nu 10% korting…. 😉 Lissabon lijkt mij ook zo leuk! Wanneer ga je?

  Leave a Reply