BABY BABYKAMER BLOG

Babykamer deel 3: bijna klaar!

22 april 2018

Langzaam maar zeker ronden we steeds meer projectjes af in de babykamer en kan ik nu vol trots zeggen dat wij bijna klaar zijn. Yay! Het is een fijne, lichte kamer geworden waar je als baby prima kunt slapen lijkt me zo. Baby komt in ieder geval niks tekort 😉

In mijn vorige babykamer update deelde ik het panter behang van Roomblush dat we op één muur hebben laten behangen. Dit gaf de kamer gelijk een lekker sfeertje! Zoals gepland is de commode voor die muur geplaatst, alleen het rekje vond ik toch niet zo’n succes… Oeps. Ik wil nog wel iets boven de commode, maar ik ben er nog niet helemaal over uit. Misschien gewoon een simpel plankje met blind ophangsysteem?

babykamer inrichten

commode babykamer

Vintage wieg

De wieg staat in de nis tussen de twee inbouwkasten. Dit leek mij een lekker plekje om te slapen en als we de kamer binnenkomen hebben we zo gelijk zicht op de wieg. Trouwens niet zomaar een wieg, maar onze enige echte familiewieg. Mijn moeder, tantes, neefjes, nichtjes, broertje en ikzelf hebben allemaal in deze wieg gelegen. Onze baby is nummer 3 van de derde generatie die er gebruik van gaat maken. Bijzonder toch?

Babykamer styling

Toen mijn nicht in verwachting was van het eerste achterkleinkind van mijn oma (ja dit is een lastige haha) heeft de wieg een kleine make-over gehad. Hij is weer lekker fris wit geschilderd en mijn tante heeft hem opnieuw bekleed met een mooie lichtgrijze linnen stof.

Antieke spiegel

Deze spiegel is een marktplaats vondst en was eigenlijk bedoeld voor op onze slaapkamer. Maar dit is zo’n fijne, lichte kamer en hij staat hier prachtig vind ik! En zo kan de baby zichzelf straks eindeloos bewonderen 😉

Antieke spiegel

Budget gordijnen

De gordijnen en gordijnroede zijn van Ikea. We hebben gekozen voor de Lenda gordijnen omdat ik graag lichte gordijnen wilde en ik de stoffen lussen mooi vond passen bij de kamer. Voor de prijs hoefden we het niet te laten in ieder geval! We moeten ze alleen nog even korter laten maken bij de kleermaker. Ze zijn korter gemaakt bij de kleermaker, maar ik wilde ze wel iets op de grond laten hangen. Het zijn lichtdoorlatende gordijnen, maar er zit een rolluik voor de ramen dus als we willen verduisteren kunnen we die altijd nog naar beneden doen.

Babykamer unisex

Al met al dik tevreden met het resultaat tot nu toe! Wat vinden jullie ervan?

Bij deze nog even overzicht van alle spullen die er nu staan en waar je ze kunt kopen:

Groenig draadmandje op de commode: Hema, groot stoffen mandje op de commmode: H&M (uitverkocht), klein stoffen mandje op de commode: H&M, verschoningsmandje: Hola BB, panterbehang: Roomblush, antieke spiegel: Marktplaats, panterkleedje: Doing Goods, hangkastje: Vintage (soortgelijk bij de kringloop), knuffel aap: Happy Horse, slinger: Sukha, wieg: familiewieg, gouden mobile: Urban Outfitters, konijn mobile aan de wieg: Konges Sløjdgordijnen: Ikea, gordijnroede: Ikea

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Eline van Sukhi.nl 20 januari 2019 at 10:54 pm

  Ik ben echt dol op de kleuren!
  En het behang vind ik ook wel echt heel mooi.

  Groetjes,
  Eline van Sukhi.nl

 • Reply Mirjam Hart 23 april 2018 at 7:55 am

  WoW! Wat een prachtige kamer! Heel stijlvol ingericht. En ik zou het lekker rustig houden bij de commode. Misschien 2 van die hexagon kastjes er schuin boven om de belangrijkste verzorgingsspullen in te zetten?

  • Reply Nadja 23 april 2018 at 11:38 am

   Thanks 😀

   Ja he? Het behang is al druk genoeg. Dat is ook een leuk idee! Wil inderdaad wel iets erboven voor wat spulletjes…. Even goed over nadenken voor ik weer iets koop en er dan vervolgens niks mee doe 🙂

  Leave a Reply