BLOG GENT HOTSPOTS

De leukste hotspots in Gent

4 juli 2017

Ons weekendje Gent was super, nooit geweten dat het zo’n mooie stad is! Overal prachtige oude gebouwen, Middeleeuwse steegjes en een gezellige gracht. Het was superlekker weer,  soms leek het wel alsof we in Frankrijk of Italië rondliepen… Naast alle cultuur, zitten er uiteraard ook fijne hotpots in Gent! Die deel ik natúúrlijk graag met jullie!

Gent is niet heel groot, maar je moet wel even weten waar je moet zijn. Wij snapten na twee dagen nog steeds niet hoe de steegjes nou liepen en waarom we (alweer) niet uitkwamen bij ons hotel zoals we hadden bedacht 😀 Maar verdwalen heeft ook zo zijn voordelen! We hebben superveel gezien. Van de Middeleeuwse huisjes in De Kuip tot gezellige terrasjes aan het water. Je kunt hier echt reizen in de tijd, heel bijzonder!

Lunchen in Gent

Mima

lunchen in Gent

Wij stuitten op dit supercoole lunchtentje toen we net hadden geluncht 🙁  maar ik wilde hem toch met jullie delen! Achterin vind je gezellige tafels om aan te lunchen en voorin kun je lekker shoppen voor o.a. Marokkaans servies, gevlochten tassen en andere woonaccessoires.

Lunchen in Gent

Lunchen in Gent

Je eet hier lekkere gebakjes en fingerfood met een knipoog naar de Marokkaanse keuken. Echt een hippe hotspot in het gezellige Oudburg waar je een kijkje moet nemen! >> Mima

LKKR

LKKR is een kleine sandwichbar met terras, dichtbij de Stadshal en het Belfort van Gent. Zoals gezegd, het is niet groot, maar wat een leuke sfeer hangt hier! Je drinkt hier koffie (of een heerlijke limonade zoals ik) en op de kaart staan belegde broodjes, lekkere taartjes en salades.

Met gevoel voor humor! Een aanrader om even lekker in het zonnetje te genieten van de stad en de vriendelijke bediening. >> LKKR

Balls & Glory

De eerste dag hebben we heerlijk buiten geluncht bij Balls & Glory. Hier eet je hand gedraaide gehakt- of vega ballen met vloeibare vulling. Je hebt keuze uit varken, kip of veggie, de kaart is beperkt maar je kiest hier altijd voor kwaliteit!

Superleuk concept en echt lekkere ballen 😉 Op tafel staat een karaf water met een citroentje erin dat je gewoon mag inschenken, leuk detail! >> Balls & Glory

 

Shoppen in Gent

Helen B & vrienden

Dit is zo’n leuke winkel! Het zit in een lief pandje aan de Sint-Jacobs 6-7 en is de verzamelplaats van Helen Blanchaert. Ze verkoopt hier producten met haar eigen illustraties (hebben!), maar ook woonaccessoires, sieraden, klein meubilair, verlichting, illustraties, kaarten en posters van andere ontwerpers.

Ik heb zo’n spijt dat ik niks heb meegenomen! Ik had bedacht dat ik op onze laatste dag (maandag) nog wel even langs zou gaan, alleen was de winkel toen dicht… (sukkel) >> Helen B & vrienden

Huiszwaluw

Oh my… wat een mooie winkel! Huiszwaluw is gevestigd in een prachtig pand, hier vind je drie verdiepingen (!) vol interieurinspiratie. En guess what? Er zijn twee locaties in Gent… Yay!

Als je in Gent bent moet je echt even dwalen door deze oogstrelende winkel. Alleen al voor de inspiratie! >> Huiszwaluw

Mus in een Plas

Op onze eerste dag in Gent liepen we langs  een gezellig versierd steegje en daar werd ik nieuwsgierig van. Toch even kijken… En daar vonden we Mus in een Plas. Een superleuke winkel waar je tien rondjes kunt lopen en steeds weer nieuwe dingen ziet.

Ze verkopen hier kaarten, cadeautjes, sieraden, tassen en andere woonaccessoires. Zoveel leuks! Vooral de items van Meri Meri vind ik echt geweldig. Dus ben je in Gent, piep dan eens binnen 😉 >> Mus in een Plas

 

Zo, dat waren mijn lunch- en shoptips voor een weekendje Gent!

Meer hotspots zien in? Kijk dan even hier!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply