BLOG INTERIOR TIPS

Flexa Magic Dry: magische hal make-over

26 maart 2017

We hebben al veel geschilderd, vernieuwd en verbouwd aan ons huis, maar de hal werd een beetje vergeten. Hij leek nog enigszins wit, dus lieten we het maar zo. Maar toch begon het me te irriteren, want ik zag ook heus wel dat de muren eigenlijk niet (meer) zo wit waren…

advertorial

Voor de verhuizing had het weinig zin om de muren te schilderen, er moest nog zoveel naar boven en alles raakt toch ergens wel een muur. Na de verhuizing hadden we geen zin meer 🙂 Maar toch begonnen de vegen, beschadigingen en de gelige muren me steeds meer op te vallen. Dus: er moest geschilderd worden. Wit. Niet crème, niet gebroken wit, niet RAL 9010. WIT.

Flexa Powerdek Magic Dry

Een daar was mijn redder in nood! Van Flexa mocht ik een nieuwe verf uitproberen. En niet zomaar een normale witte muurverf… Hun nieuwe product Flexa Powerdek Magic Dry is speciaal ontwikkeld voor het opfrissen van witte muren en plafonds. Wat er nou zo speciaal aan is? See for yourself:

De verf is roze. En ja, dit gaat volgens de verpakking spierwitte muren opleveren. Hoe dan! Na het roeren werd de verf meer zachtroze. Nee, nog steeds niet wit. Scary! Het geheim achter deze verf is dat de roze kleur een uurtje na het schilderen vanzelf verdwijnt. En dan heb je dus echt witte muren. Zeggen ze… Met een beetje angst voor een roze gang gingen we aan de slag.

Tijdens het schilderen kwam ik erachter hoe handig het is dat de verf roze is. Als je een witte muur wilt opfrissen dan is het soms lastig om te zien welk stuk je nou al hebt geschilderd. Wit op wit is moeilijk te zien, je wordt een beetje sneeuwblind. Met een toefje roze is dit probleem gelijk opgelost: of je nou goed licht hebt of niet, je kunt altijd zien waar je bent gebleven. Wat een uitvinding!

Goed, de gang was helemaal roze wit geschilderd en dan is toch wel even spannend of de kleur ook echt vervliegt… Het plan was WIT. Dus ik zal geen genoegen nemen met minder. Het wachten duurt lang…

Wow! De muren zijn ècht spierwit geworden. De roze kleur vervloog supersnel, er zit geen spatje roze meer in. Thank God. Nu de muren lekker fris wit zijn begint me toch iets anders op te vallen… Je voelt hem al aankomen. Next project: De trap moet WIT.

 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Anne 7 mei 2017 at 8:14 pm

  Leuk geschreven! ..en wat handig om r n kleur aan toe te voegen dat vanzelf verdwijnt! Lekkere frisse hal nu!

 • Reply Fro_uke 27 maart 2017 at 10:12 am

  Haha! Wel lef hoor om gewoon roze er op te smeren. Het resultaat is wel heel mooi en fris.

  • Reply Nadja 27 maart 2017 at 2:50 pm

   Haha ja wat een daredevil he :’D Heerlijk die witte muren! Kan niet wachten tot de trap ook wit is.

 • Reply Conny 27 maart 2017 at 8:13 am

  Hilarisch 😂😂😂….. echt iets voor jou

  • Reply Nadja 27 maart 2017 at 9:08 am

   Hahaha thanks Conny 😀

  Leave a Reply