BLOG HOTSPOTS TWENTE

High Tea in Twente: Theehuis Dennenoord

9 januari 2017

Er wordt wel eens gedacht dat de wereld ophoudt als je voorbij Apeldoorn richting het oosten rijdt.. Maar niks is minder waar hoor 😉 in Twente zitten ook leuke hotspots! Theehuis Dennenoord tussen Vasse en Ootmarsum is er daar één van en ik zal je laten zien waarom.

Soms kom je bij een zaak waarin alles klopt; de locatie, het interieur, de kleuren, het eten en drinken… Alle details matchen. Dit is er zo een. De vrolijke Pippi Langkous-achtige sfeer die je aan de buitenkant ziet past precies bij de binnenkant. Als je het mij vraagt een toplocatie voor een ouderwets gezellige high tea!

Wij waren hier afgelopen weekend met mijn familie voor een nieuwjaarsborrel-maar-dan-anders. Het was een goede keuze om te reserveren, want het zat helemaal vol! Er zijn meerdere gebouwen, allemaal in hetzelfde bonte stijltje. Wij zaten in The Barn.

We hadden de Afternoon High Tea met scones, clotted cream en jam (zo lekker!), sandwiches, teabread, brownies en truffels. We kozen voor drie smaken thee: Red Monkey (zoet), Mooie Dromen (fris) en Sweet Roses (zacht). Het servies paste uiteraard weer helemaal in het thema, dan smaakt alles toch net iets lekkerder hè? 😉

Naast het theehuis zijn er zeven vakantiehuisjes en is er ook een winkeltje: The Shop. Dit is echt zo’n winkeltje waar je geheid met een tasje weer naar buiten komt. Het ruikt er lekker zoet en het voelt alsof iemand allemaal blije dingen heeft verzameld die per ongeluk ook nog eens bij elkaar passen. De thee die je binnen hebt gedronken kun je hier kopen, maar ook serviezen, kaartjes en andere woonaccessoires. Ga hier maar eens weg zonder iets te kopen 😉

Theehuis Dennenoord
Vasserweg 37 Nutter

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply