BLOG HOTSPOTS TWENTE

Hippe hotspot in Enschede: Lovely Local

12 maart 2017

Met Lovely Local is Enschede weer een hippe hotspot rijker. En wat hou ik van dit soort restaurantjes! Er is aandacht voor lokale en biologische producten èn het interieur is met zorg samengesteld. Me happy.

Pop-up & parttime

Deze leuke zaak zit in de gezellige Walstraat in Enschede en wordt met veel liefde en passie gerund door Gijs en Clarissa. Een leuk stel dat al heel veel ervaring heeft in de horeca en een voorliefde heeft voor lokale en biologische producten met een verhaal.

Lovely Local is niet zomaar een restaurant, maar het is pop-up en parttime. Huh? Let me explain. Het pand waarin Lovely Local zit wordt door 3 verschillende ondernemers gebruikt, Lovely Local is daarom alleen open op woensdag, donderdag en vrijdag. Op dinsdag kun je terecht bij L’Appuntamento voor Italiaans eten en de rest van de week runt eigenaresse Paulina hier Smuls; kinderkookclub en ruimte voor kinderfeestjes en een restaurant voor één dag. Superleuk zo’n samenwerking!

Ongedwongen en gezellig

Ik word helemaal blij van dit knusse restaurantje, het heeft echt een huiskamergevoel. Ongedwongen en gezellig. Je kunt merken dat Gijs (de gastheer) en Clarissa (de chefkok) dit met veel plezier en liefde doen, ook al is het waarschijnlijk (helaas) niet voor lang. Voordat ze Lovely Local begonnen hadden ze een foodtruck en stonden ze op verschillende festivals en foodhallen. Ze waren toe aan een nieuwe uitdaging en pop-up restaurant Lovely Local werd het volgende project. Er is nog niks besloten over het volgende avontuur, al hoorde ik ze wel heel vaak Ibiza zeggen 😉 Zolang ze nog in de Enschedese binnenstad zitten moeten we er maar van genieten!

Nou ik heb niets teveel gezegd toch? Hoe gezellig is dit! De kaart wisselt iedere maand dus je hebt een mooi excuus om hier elke maand gezellig te komen eten 🙂

Lovely Local
Walstraat 7 Enschede

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply