BLOG INTERIOR MY STORY

Excuse the mess but we live here…

28 januari 2017

Ken je de quote ‘I have more ideas than time’? Aangenaam, that’s me. Geregeld zitten Tom en ik ‘s avonds op de bank terwijl ik rond aan het loeren ben. “Nou, vertel..” klinkt het dan naast me. Hij ziet de bui al weer hangen…

Meestal begint mijn antwoord met een “Weet je wat ook gaaf zou zijn?” of een “En als we nou eens…”, terwijl ik ineens overloop van nieuwe ideeën die het liefst heel snel nu uitgevoerd moeten worden. Het gekke is dat ik mijn ideeën bijna altijd ‘s avonds laat krijg. Er gaat een lampje aan in mijn hoofd en ik ga Aan. Het moet NU gebeuren. Dit eindigt regelmatig in een nachtelijk sessie waarbij ik het hele huis overhoop haal en rond drie uur moe maar voldaan (met frisse tegenzin) naar bed ga. Maar de pay off die ik krijg als ik de volgende ochtend (of middag) beneden kom in mijn nieuw geschapen paleisje is het echt meer dan waard! Oh, wat kan ik hier toch blij van worden.

Veranderdrang

Wonen, of interieur, is voor mij zo veranderlijk als het weer. Of als mijn humeur. Ik wil dan ook genoeg ruimte hebben om te kunnen schuiven, proberen en veranderen. Lees mijn vorige blog voor mijn 3 favoriete webshops voor betaalbare prints en posters 🙂 Bij ons thuis zul je dus niet snel hele dure designstukken tegenkomen. Ik parkeer nou eenmaal sneller een betaalbaar beeldje even boven in de kast, dan eentje die me een rib uit mijn lijf heeft gekost. En ik ken mezelf goed genoeg om te weten dat dit geheid gaat gebeuren.

Excuse the mess but we live here

Interieur en mensen die ermee bezig zijn maken me blij. Ik geniet van mooie woontijdschriften, woonprogramma’s op tv en inspirerend ingerichte ruimtes. En niet te vergeten: de fijne interieurcommunity op Instagram! Mijn favoriete item in de vtwonen is de binnenkijker, op Instagram kan ik de hele dag ongegeneerd bij mensen naar binnen gluren. Heerlijk!

Nu zit daar ook wel een nadeeltje aan, iedereen laat zich natuurlijk van zijn beste kant zien. Geen ongeopende post, rondslingerend speelgoed of half opgegeten boterhammen, maar quasi nonchalant gestylde plaids en perfect gearrangeerde kandelaren. Guess what? Ik smul ervan en doe er fluitend aan mee. Maar als ik heel eerlijk ben, moet ik bekennen dat er bij ons thuis wel echt geleefd wordt.. Of anders gezegd: het is hier regelmatig een grote bende. Mijn onvermogen om een goede huisvrouw te zijn gecombineerd met Toms talent om items te verplaatsen in plaats van op te bergen, zorgt ervoor dat er vaak een bom is ontploft bij ons thuis. Dichte opbergruimte is dan ook van levensbelang in mijn leefomgeving! Wij hebben bijvoorbeeld een open inbouw- kast in de woonkamer die negen van de tien keer niet het showplekje is van mooie spullen dat ik in gedachten had. Het wordt eerder een soort verzamelplaats voor sleutels, bonnetjes en andere dingen die we niet kwijt mogen raken.

voor en na…

Van showroom naar leefomgeving

Na veel overleg en discussie hebben we dan uiteindelijk de ultieme oplossing gevonden voor het ‘er wordt hier uitbundig geleefd’ probleem: visite! Als we weten dat er visite in aantocht is, dan veranderen we in een super efficiënte, geoliede opruim-machine. Ja, dan kunnen we het ineens wel.

En wat is het een heerlijk gevoel als het dan eindelijk aan kant is… Dat mijn mooie woonaccessoires staan te shinen zoals ze verdienen, dat het witte blad van de eettafel helemaal zichtbaar is en dat de bank er zowel strak als comfortabel uitziet. Als de visite weg is beloven we elkaar: dit keer gaan we het ècht bijhouden. Een heel mooi streven, maar uiteindelijk beginnen we weer met leven en gaan we van Instagram-waardige showroom naar rommelige leefomgeving. Het zit er gewoon niet in.. Achja, misschien is wonen daarom wel een werkwoord en heel misschien is het achter al die mooie etalages op Instagram wel precies hetzelfde liedje 😉

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sanne 30 juni 2017 at 9:03 am

    Leuk geschreven en ook zo herkenbaar, onze avonden op de bank zijn net zo!!! En dat ik wil het NU is hier ook niet anders!

    • Reply Nadja 30 juni 2017 at 9:41 am

      Haha goed om te horen dat ik niet alleen ben 😉 Heerlijk toch al die ideeën en plannen!

    Leave a Reply