BLOG LIFESTYLE MY STORY

Van #lazygirl naar #fitgirl?

18 april 2017

Ken je die super fitte, knappe, gespierde en bruine #fitgirls op Instagram? Ik ook. Van een afstandje dan. Want om eerlijk te zijn heb ik de afgelopen maanden echt geen zak gedaan op sportgebied. Ik heb me heerlijk in mijn dekentje gewenteld en de winter doorgebracht met thee en Tony Chocolonely (karamel-zeezout) op de bank. En ik vond het prima. Tot nu.

Ineens was ik het zat. Het lui zijn begon me te irriteren en om eerlijk te zijn, hier en daar was ik ook wel wat voller geworden. De tijden van ‘ik kan alles eten en niks doen en alsnog blijft mijn lijf hetzelfde’ zijn voorbij. Om strak en fit te worden (en te blijven) moet ik dus echt wel iets gaan doen. Sporten. Dus ik kreeg het in mijn bol en ik schreef me met twee vriendinnen in voor de 5 km tijdens de Enschede Marathon. Dit was zo’n 5,5 week van tevoren, dus ik kon mijn trainingen niet gaan uitstellen want mijn basisconditie is nog een droom die werkelijkheid moet gaan worden. En zoals altijd werkt het: nieuw doel + tijdsdruk + prestatiedrang + faalangst = resultaat. Bij mij dan, hè. Bij normale mensen werkt het waarschijnlijk anders… Ik train nu braaf 2-3 keer in de week en het ziet ernaar uit dat ik de 5 km in goede staat ga uitlopen. Ik ben nu al zenuwachtig.

Doel bepalen

Nu moet ik er wel even bij zeggen dat dit niet zonder slag of stoot is gegaan. Want naast mijn doel om de 5 km te gaan lopen, had ik mezelf ook opgelegd dat ik hem sneller moest lopen dan de vorige keer. ‘De Vorige Keer’ was in 2014 toen ik een soortgelijke afspraak maakte met vriendinnen en ook binnen 6 weken de 5 km moest gaan lopen. Mijn doel was toen om hem onder de 30 minuten te lopen en dat is gelukt. In 29.19 minuten welteverstaan. Je voelt hem al aankomen: deze keer moet ie sneller. En met die gedachte ben ik begonnen aan mijn trainingen. Ik had weinig oog voor houding, ademhaling of ander geneuzel, als ik maar hard genoeg liep. Dus ik creëerde al snel een blessure aan mijn voet en ik begon op te zien tegen de trainingen omdat ik na die tijd altijd drie kwartier stond na te hijgen als een paard (dat een pakje peuken per dag weg paft). Goed bezig Nadja! Lekker jezelf van alles opleggen zodat het vanzelf kut wordt. (excuse my language)

Nu echt: fitgirl

Goed, de eye-opener kwam toen Maaike van Dartel van Fysiotherapie praktijk FYON mij benaderde voor een eventuele samenwerking. Alsof ze gedachten kan lezen. Ze wil, als leefstijlcoach, vrouwen bereiken die motivatie, vertrouwen of aansporing nodig hebben om weer fit te worden. Vaak voelen vrouwen een drempel om naar de sportschool te gaan, om verschillende redenen. Bij Maaike kun je onder begeleiding en tijdens leuke groepslessen op een veillige, vertrouwde en fijne manier weer fit worden. Ook op het gebied van voeding en gewoonten. Wauw, wat een mooi initiatief! En just what I needed, want toen ik Maaike over mijn hardlooppraktijken vertelde zei ze: “Maar waarom geniet je niet gewoon van het hardlopen? Je focus ligt op de snelheid en je houdt je blik strak op de grond, maar je mist zoveel. Zonde!” Ehh… ja op zich heb je wel een punt. Dus de volgende training legde ik mijn focus op mijn ademhaling en op de omgeving waarin ik liep. Wat een verademing! En eerlijk gezegd liep ik stiekem ook best een prima tijd.

En dan nog iets

Naast een betere conditie wil ik ook strakker, fitter en sterker worden. Vooral die strakke, ronde billen van de #fitgirls maken me jaloers! Kijk even voor de grap op het Instagram account van Anna Nystrom. Dus dat betekent: krachttraining. Ik moet een goede balans gaan vinden tussen hardlopen, fitness en voeding. Ik word nog druk 😉   Samen met Maaike ga ik mijn doelen bepalen en een plan maken om deze te behalen. Daarom starten we met een fit test om te zien waar ik nu sta en wat mijn nulpunt is. Natuurlijk hou ik jullie op de hoogte en deel ik alles met jullie. Tom kan een mooi fitness schema voor me maken en zo kan ik met behulp van mijn fitteam 😉   misschien wel echt deze #fitgirl doelen behalen èn deze keer ook vasthouden. Want 1 ding heb ik wel geleerd: in de winter is het makkelijker om fit te blijven dan om fit te worden. Trust me.

Hoe staat het met jouw #fitgirl level? Ik hoop van harte dat ik niet de enige lapzwans ben 😉   Keep you posted!

 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Souraya - Binti Home Blog 14 mei 2017 at 8:45 am

  Oh wat super stoer én herkenbaar… waar ik vroeger heel fit was en meerdere keren per week in de sportschool en dansschool te vinden was… zit ik nu vooral achter de computer of onder weg ( soms voelen dat soort lange stylingdagen wel als een workout maar toch). Ik wil heel graag starten, bewegen en aan de slag gaan… ik blijf je volgen en hoop dat bij mij, BAM, opeens die knop omgaat.. want dat is wel echt iets dat je nodig hebt om het vol te houden ;). Succes en trots op jou!

  • Reply Nadja 14 mei 2017 at 3:45 pm

   Ja heb ik precies hetzelfde hoor! En soms moet je ook maar gewoon accepteren dat je niet alles tegelijk kunt. Komt vanzelf een moment dat je er de rust/tijd/energie voor hebt, dan wordt het weer een gewoonte om te sporten! Ik heb deze blog als stok achter de deur haha en ik ga nu braaf 2-3 keer per week naar de sportschool. Voel me ook wel echt lekker als ik ben geweest dus ik heb goede hoop dat het een gewoonte gaat worden 😉 Jij ook heel veel succes komt helemaal goed X

 • Reply Marleen 19 april 2017 at 8:10 am

  Whahaha, wat leuk geschreven! En wat goed je doel! Je gaat het vast wel halen!
  Hoe het met mijn #fitgirl status staat?
  Helaas ook niet zo goed. Dit komt mede door het ouder worden (dan gaat niets meer vanzelf) en het crohnisch ziek zijn (dikke vette pech) en ik word nooit benaderd door zulke partijen! En of het laatste nou pech of gelukkig is, weet ik niet zo goed. Nu vind ik dat gelukkig. Maar straks op het Rutbeek of op de Oude Markt met temperaturen boven de 25gr. vind ik dat hele dikke pech!
  You go girl!! Het gaat jou lukken!

  • Reply Nadja 19 april 2017 at 8:30 am

   Haha dankjewel Marleen!

   Ja tegen de tijd dat je weer in bikini/zomerkleding moet dan wordt het nog meer een issue he! Ik moet wel zeggen dat mijn doelen al waren gesteld voordat Maaike om de hoek kwam kijken, maar ze is wel een supergoede motivator en heel fijn om als back-up te hebben! Ze kijkt echt naar jouw situatie en wat voor jou haalbaar is. Het is inderdaad dikke vette pech dat je chronisch ziek bent, kun je ook niks aan doen. Maar je kunt altijd eens kijken naar haar diensten, of het wat voor jou is 🙂 Ik blijf het in ieder geval met je delen!

  • Reply Maaike 20 april 2017 at 10:46 am

   Wat nou als we hier verandering in brengen Marleen? Dat je wel benadert wordt door zo’n partij EN dat je straks lekker in je vel zit op het Rutbeek of op de Oude Markt bij 25 graden? Ik maak graag kennis met je om te bekijken of ik iets voor je kan betekenen. Als je je gegevens even opstuurt via mijn mail, dan bel/mail ik je! Dit geldt natuurlijk ook voor andere lezeressen die (stiekem) wat meer willen weten over een coach-traject.
   Ik ontmoet jullie graag!

  Leave a Reply