BLOG HOTSPOTS TWENTE

Local Sunday Market Enschede

7 mei 2017

Gister was het weer tijd voor de Local Sunday Market. Na edities in het voormalige Polaroid gebouw en de Creatieve Fabriek (Hazemeijer) in Hengelo, was nu het voormalige bedrijfspand van Tubantia omgetoverd tot creatieve markt. Natuurlijk heb ik ook even een rondje gemaakt!  

Ik ben heel blij met dit soort initiatieven in Twente en als ik moet afgaan op het aantal bezoekers op de Local Sunday Market dan ben ik niet de enige… Wauw, wat was het weer druk! De hallen waar de kraampjes stonden waren lekker licht, maar ik had wel het gevoel dat de markt wat kleiner was dan de vorige keren. Ik heb een paar van mijn favoriete kraampjes voor jullie op een rijtje gezet, er zat weer veel leuks tussen! Ik heb deze keer zelf niks gekocht, veel van de kraampjes had ik al eens gezien op eerdere edities en dan ken je de producten al (of heb je ze eerder al eens gekocht 😉 ).

Bij deze mijn favorieten:

Street of Oak

Local Sunday Market

Ik ben gek op keramiek dus de kraam van Street of Oak trok gelijk mijn aandacht. Superleuk al die gedetailleerde hangertjes, speldjes, schalen, vazen en andere leuke frutsels! Lekker fris en niet te perfect. Ook leuk om cadeau te geven. >> Streek of Oak keramiek

Chocokus

Local Sunday Market

Tja, deze foto spreekt wel voor zich denk ik. Dit zag er zo lekker uit! Vooral die fudge blokjes… Ik heb even geproefd en ze waren net zo lekker als dat ze eruit zien. Vooral de citroen-merengue… mmmmmm. >> Chocokus

Onderhanden

Local Sunday Market

Ik was oa op stap met mijn zwangere vriendin Eva en die had genoeg kraampjes waar ze kon shoppen voor de kleine. Een van onze favorieten was Onderhanden, Anne maakt speelgoedzakken, knisperdoekjes, kussentjes en nog veel meer van de leukste stoffen. Onthouden voor later 😉 >> Onderhanden

Kleine Gelukjes

Local Sunday Market

De naam Kleine Gelukjes past echt bij de producten die ze verkopen. Niet alleen kekke woonaccessoires, servies en meubeltjes, maar bijvoorbeeld ook schattige armbandjes. Leuk om tussen te neuzen! >> Kleine Gelukjes

De Glazen Tuinen

Local Sunday Market

Ik vind ze zo leuk, van die mini ecosystemen in een grote (of kleine) glazen vaas! Deze kraam werd gedeeld door twee ondernemers, de meubeltjes waren van Re-Nouveau. Die pauwenstoel is natuurlijk ook fantastisch. >> De Glazen Tuinen

Cuma Bikes

Local Sunday Market

Wauw de fietsen van Cuma Bikes zijn echt supercool! Mooi en duurzaam design in fijne pastelkleuren… het is dat ik ècht geen fiets nodig heb. Zelfs de loopfietsjes zijn gewoon vet. Ook deze onthouden we voor later 😉 >> Cuma Bikes

By Loes

Mooie kaartjes en posters met grappige en lieve teksten, ik heb er een zwak voor! Loes maakt hele gave grafische kaartjes in zwart wit met hier en daar een toefje kleur. Kun je nooit genoeg van hebben! >> By Loes

Nadie van Wijk

Local Sunday Market

De kraam van ontwerpster en illustratrice Nadie van Wijk voelde als een snoepwinkel. Zoveel leuke bordjes, posters, kaartjes en andere hebbedingen! Haar illustraties zijn tijdloos en mooi gedetailleerd. >> Nadie van Wijk Ontwerp & Illustratie

Dat waren ze dan! Ben jij ook geweest en wat waren jouw favorieten? Ik ben benieuwd!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Marianne 8 mei 2017 at 3:28 pm

  Haaaaai Nadja, Super leuk dat je er was! Ennnn denk ik good to Know: bijna alle kraampjes die je genoemd hebt deden voor het eerst mee… 🙂

 • Reply Tamar 8 mei 2017 at 10:09 am

  De glazen tuinen en Re-Nouveau deelden een kraam Nadja! Leuk stukje heb je geschreven over de creatievelingen van Twente. Thanks!

  • Reply Nadja 8 mei 2017 at 1:41 pm

   Top, dankjewel Tamar! Ik zal het erbij zetten 🙂

  Leave a Reply