ANTWERPEN BLOG HOTSPOTS

3x hippe lunch hotspots in Antwerpen

3 januari 2017

Tussen Kerst en Oud & Nieuw zijn wij met zijn tweetjes een paar dagen naar Antwerpen geweest. En Antwerpen… Wat ben je leuk! Overal waar je kijkt zijn mooie panden, leuke winkeltjes en hippe lunchtentjes. We hebben in twee dagen meer dan 20 km afgelegd, keuzes maken was er niet bij deze keer 😉 We just did it all!

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar bij ons draaien stedentrips meestal om eten en shoppen. Deze keer was dat niet anders. We hebben heerlijk geluncht bij superleuke tentjes en die wil ik jullie natuurlijk niet onthouden!

Kaffeenini

Kaffeenini is een hippe lunchtent met een fijne locatie aan de Nationalestraat in het Modekwartier. Wees voorbereid, het is een populaire locatie dus het kan druk zijn! Wij moesten 10 minuutjes wachten op een tafeltje. Prima, kon ik mooi even rondkijken.

De zaak is hip ingericht met een hipsterfiets aan de muur (hoe kan het ook anders) en opvallende designlampen. De kaart bestaat voornamelijk uit heel veel verschillende soorten koffie en bagels. Ik lust zelf helemaal geen koffie, maar de kunstwerken die ik langs zag komen deden mij zelfs een beetje kwijlen.

Wij kozen voor een Berlino (verse muntthee met gember, limoen en honing), een drankje met ‘appelsien’, gember en chili en een bagel met kipburger en de huisgemaakte tomatensoep. Allebei geen spijt en heerlijk geluncht!

Kaffeenini
Nationalestraat 114A
Antwerpen

lunch hotspots Kaffeenini Antwerpen

kaffeenini_fiets

kaffeenini_muntthee

kaffeenini_lunch

Nellie’s Coffeebar

Soms kom je per ongeluk een pareltje tegen, dat zijn misschien nog wel de leuksten! Wij waren op weg naar een lunchzaakje dat dicht bleek te zitten wegens Kerstvakantie (iets om rekening mee te houden in België). Een beetje teleurgesteld (of eigenlijk gewoon geïrriteerd) liepen we terug toen we toevallig stuitten op Nellie’s Coffeebar. Van buiten zag het er gezellig uit en we hadden best wel honger dus we gingen ervoor!

Nellie’s Coffeebar is wederom een hippe tent met een rauwe bakstenen muur en hippe deco. Je moet je bestellingen aan de bar doen, want Kees en Nathalie managen de bar met z’n tweetjes. Bij deze wel een tip: ga hier lunchen als je de tijd hebt, want het kan even duren voor je bestelling klaar is. Er stonden zoveel lekkere dingen op de lunchkaart dat het moeilijk kiezen was, maar gelukkig hoeft dat ook niet! Bestel een Brekkie Board en kies van twee gerechten de helft. Wauw, they just made my day!

De gerechten zijn met veel zorg en liefde gemaakt en dat proef je! Mmmm wat hebben wij hier lekker gegeten, de toast met avocado en gepocheerd ei is een absolute aanrader!

Nellie’s Coffeebar
Oude Vaartplaats 35
Antwerpen

lunch hotspot Antwerpen Nellie's Coffeebar

lunch hotspot Antwerpen Nellie's Coffeebar

lunch hotspot Antwerpen Nellie's Coffeebar

lunch hotspot Antwerpen Nellie's Coffeebar

lunch hotspot Antwerpen Nellie's Coffeebar

Wasbar

Eigenlijk zegt de naam het al: bij Wasbar kun je lekker ontbijten, lunchen of een drankje drinken terwijl je je was doet in één van de wasmachines. Zoals ze zelf zeggen: “WASBAR® maakt korte metten met de oersaaie routine van het wachten op je was in een TL-verlichte wasserette en maakt er een sociale happening van.” Nou, dat dus!

Wij hebben hier alleen even een drankje gedaan, ik was heel benieuwd naar het concept maar het was nog wat vroeg op de dag. Ten eerste: weer een superleuk ingerichte ruimte! Zelfs de wasmachines zijn een toegevoegde waarde. Wij kwamen veel wasserettes tegen in Antwerpen, blijkbaar zijn er veel mensen die geen wasmachine thuis hebben. Als je dan toch je was buiten de deur moet doen, dan is Wasbar wel echt the place to be. Maar als je, net als wij, gewoon even komt chillen, dan zit je hier ook goed. Deze locatie is de tweede in Antwerpen en is pas geopend. Hij zit aan de Kammenstraat, naar mijn mening één van de leukste winkelstraten van Antwerpen! Kortom: supercool concept op een toplocatie.

Wasbar
Kammenstraat 25
Antwerpen

lunch hotspots Antwerpen Wasbar

Lunch hotspot Antwerpen Wasbar

wasbar_lades

wasbar_machines

wasbar_muur

wasbar_sapjes

 

Op zoek naar fijne slaapplek in Antwerpen? Bekijk mijn verslag van B&B Rosier 10!

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply