BLOG INTERIOR MY STORY

Ons nieuwe huis: de vorderingen so far

11 september 2017

Een paar weken geleden kochten wij ons droomhuis en daarna werd het een beetje stil vanuit mijn kant. Niet omdat ik er niet mee bezig was (integendeel!), maar er kwam een vakantie tussendoor en we zijn ondertussen ook al begonnen met het inpakken en opslaan van spullen. Want daar kom je wel achter als je gaat verhuizen: je verzamelt veel Spullen. Maar echt.

Waar ik gelijk mee begon nadat we het huis kochten is onze huidige meubels verkopen. Het nieuwe huis heeft meer ruimte en hoe gek ik ook was op onze witte eettafel, hij past er gewoon niet. Ik zette o.a. de eettafel, lamp, bank, draadstoel en Karwei kast op Marktplaats en mijn Instagram account @nadjaverkoopt. Ik dacht dan ben ik in ieder geval op tijd als het even duurt… Nou, in no time hadden we de tuinmeubels binnen staan want alles was supersnel verkocht! Heel fijn omdat we ze niet ergens hoeven op te slaan, maar wel even wennen want we zijn wel echt aan het kamperen in eigen huis. Achja, het heeft ook wel weer wat en de loungeset zit best lekker 😉

Nieuw huis, nieuwe meubels

Nieuwe bank

Nu alle ‘oude’ meubels zijn verkocht, is het tijd voor nieuwe meubels. Yay! Ik moet zeggen dat de zoektocht naar een bank iets lastiger was dan ik vooraf had verwacht. Tom en ik schelen nogal in lengte, dus het is een uitdaging om een bank te vinden waar hij lekker op zit èn waar ik met mijn voeten op de grond kan (staat zo zielig anders). We zijn op 1 dag 4 (grote!) woonwinkels afgegaan en vonden hem uiteindelijk om 16:55 uur bij Xooon. Gelukkig, want ik begon al redelijk humeurig te worden 😉 #understatement

We liepen binnen bij Trendhopper in Oldenzaal en daar stond hij: helemaal vooraan in de winkel. Er was geen enkele twijfel, hij tikte alle boxen. Dit is onze nieuwe bank!

Bank Rubi van Xooon

Wij gaan niet voor een hoekbank of ligstuk, het past beter in de ruimte om voor een lange bank te gaan. We konden kiezen tussen honderden stoffen, maar uiteindelijk zijn we voor dezelfde stof als in afbeelding gegaan (soort velours), maar dan in de kleur Lichtgrijs (beetje kiezelkleur). I know, een ‘gevaarlijk’ licht kleurtje, maar hij wordt geïmpregneerd en we krijgen 5 jaar garantie op alle vlekken. Dus dan durven we het wel aan 😉  #livingontheedge

Het stofstaaltje van de bank gaat overal mee naartoe

Eettafel en eetkamerstoelen

Ook deze twee hebben we al afgevinkt, want toen we het huis gingen bezichtigen werd ik al gelijk verliefd op de eettafel die er nu staat. Hij is 3 meter lang en heeft een blad van prachtige oude planken. Hij past precies in de ruimte en gelukkig mochten we hem overkopen!

Foto van Esther van Benthem Makelaars en Funda

Een tafel van 3 meter betekent ook veel eetkamerstoelen. We vonden het onzin om weer voor hele dure stoelen te gaan (helemaal omdat we er 8 nodig hebben) en uiteindelijk zijn we geslaagd bij Sostrene Grene. Deze kuipstoeltjes zitten lekker, de stof en de kleuren zijn mooi en ze kosten ongeveer € 60,-. Een prima prijsje! We zijn gegaan voor de kleur Cactus Green en ik denk erover om de poten zwart te spuiten… Mocht je deze stoelen nou ook graag willen, dan moet je niet te lang wachten! Ze worden niet meer aangevuld en op=op!

 De vloer

Mijn woondroom gaat in vervulling… We gaan de houten vloer in de woonkamer namelijk wit schilderen. Ohhh yeah! Ik heb het voor elkaar 😀  De tafel gaat echt shinen op een witte ondergrond en we nemen een antieke kast van mijn ouders over voor in de woonkamer (daarover later meer). Ik vind het zo mooi als de basis wit is, vooral in combinatie met warme houten meubels!

Een beetje zoals deze foto die ik vond via Pinterest:


So far mijn eerste update, we zijn er nog lang niet maar de basis is gelegd! Volgende week gaan we alvast met de loodgieter kijken of het mogelijk is om de wasmachine en droger van de kelder naar de tweede verdieping te verplaatsen. En zo ja, of dit ook betaalbaar is 😉

Ondertussen struin ik Marktplaats af naar mooie antieke kastjes en een stoel voor op onze slaapkamer en ben ik al (veel te) druk met woonaccessoires shoppen. Als ze binnen zijn deel ik ze uiteraard in een nieuwe (hopelijk wat meer stylish verantwoorde) blog.

Keep you posted!

 

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Pauline 22 november 2017 at 6:25 pm

  Wauw gaaf hoor!! Weet je ook zo de afmetingen van de stoeltjes van SG? Online kan ik dit nergens vinden.. heel veel succes en keep us posted!! Xx Pauline (van Kunstvangst, hopelijk krijgt het meisje met knotje ook weer een gaaf plekje😍)

  • Reply Nadja 24 november 2017 at 3:12 pm

   Hey Pauline, nee ik weet de afmetingen eigenlijk zo niet van de stoelen… Ze zitten nog in het plastic haha. Uiteraard krijgt ze weer een mooi plekje! Binnenkort weer een update 🙂 xX

   • Reply Pauline 24 november 2017 at 11:51 pm

    Oh ik kan niet wachten! Super! Succes met al het geklus! Houd dat eindresultaat voor ogen, wordt vast prachtig!! Liefs!

 • Reply Miranda | Taxx Life Blog 17 september 2017 at 5:03 pm

  Ziet er gaaf uit zeg! Blijf ons op de hoogte houden please 🙂

  • Reply Nadja 18 september 2017 at 8:11 am

   Thanks Miranda, ga ik zeker doen! 😀

 • Reply Mandy 13 september 2017 at 2:22 pm

  Leuk om je avonturen zo mee te krijgen en wat een prachtig huis krijgen jullie!

  • Reply Nadja 13 september 2017 at 2:34 pm

   Dankjewel 😀 Superleuk dat je ons volgt!

 • Reply Food Love and Happiness 12 september 2017 at 2:11 pm

  Ooooeeeh witte vloer! Jaloers! 😍😍 en die bank wordt prachtig 💖

  • Reply Nadja 12 september 2017 at 2:15 pm

   Thanks Danielle! Ja ik kan ook niet wachten op de witte vloer, eindelijk! Heel benieuwd naar de bank, hij komt in november dus nog even geduld… X

 • Reply Angelina 12 september 2017 at 8:24 am

  Wauw wat een mooi huis en mooie items hebben jullie al uitgekozen. De tafel is ook echt te gek, begrijpelijk dat je die wel wilde houden. Ik ben benieuwd!!

  • Reply Nadja 12 september 2017 at 9:12 am

   Hi Angelina,

   Dankjewel! Ik was ook echt opslag verliefd op het huis (en op de tafel). Zie ons al helemaal zitten in december met de kachel aan… <3 Heb superveel zin om te beginnen! Ik hou je op de hoogte 🙂

   Liefs

  Leave a Reply