BLOG HOTSPOTS TWENTE

Nieuwe deelnemers op de Proef Eet

22 augustus 2017

Zoals je in mijn vorige blog hebt kunnen lezen, zit ik dit jaar in de publieksjury van de Proef Eet! Ik ga natuurlijk niet onvoorbereid op pad, dus ik heb al wat research gedaan. Zo weet ik dat er heel veel leuke nieuwkomers zijn en dat er een nieuwe straat is toegevoegd aan de route. Teveel om in 1 blog op te noemen, maar vandaag ga ik in ieder geval alvast wat nieuwkomers met jullie delen!

Yuzu

Yuzu Enschede

Tried en tested… Oh wat kun je hier lekker eten! Yuzu is naar eigen zeggen een Aziatisch grand café & brasserie en heeft in juni haar deuren geopend in Enschede. Het is van dezelfde eigenaren als Umami in Hengelo. Wij hebben er sushi gegeten (en die was heerlijk) maar de kaart bestaat uit veel meer dan alleen sushi. Ze hebben zich niet beperkt tot 1 land, maar serveren gerechten en ingredienten uit China, Japan, Thailand en Vietnam. Nieuwsgierig naar de gerechtjes die je bij Yuzu kunt proeven tijdens de Proef Eet? Je checkt ze hier!

Saté en zo

Dit Indische restaurant is pas geopend aan de Stadsgravenstraat in Enschede. Ik ben er nog niet geweest, maar ik ben wel nieuwsgierig! Zoals de naam al doet vermoeden, kun je hier saté eten (goh) maar je komt hier ook voor de beleving. Vanuit de open keuken wordt alles bereid en klaargemaakt, altijd een leuke feature! Kijk hier welke sateetjes je allemaal kunt proeven op de Proef Eet!

De Branderie

De Branderie Enschede

Deze vriendelijke en gastvrije lunchroom zit middenin het winkelgebied van Enschede. Ik lust zelf geen koffie (ja I know, raar) maar ik heb gehoord dat ze hier de lekkerste koffie van Enschede schenken! Verder kun je hier terecht voor een lekker ontbijtje, lunch, een borrel, gebak en een superlekkere high tea. Allemaal huisgemaakt… Yum! Ik heb er nog nooit geluncht, dus ik ben blij dat ik tijdens de Proef Eet eens iets kan proeven van De Branderie! Oeh die cheesecake…

Twentsche Foodhal

Twentsche Foodhal Evelien LulofsBeeld door Evelien Lulofs

Yeah! Het is nu nog volop in aanbouw, maar in november opent dan eindelijk de Twentsche Foodhal in de Performance Factory. Ik hou van dit concept en ik denk dat het een hele toffe aanwinst voor Enschede gaat zijn! Er is nog niet zoveel bekend over de deelname van de Twentsche Foodhal aan de Proef Eet, maar hou mijn blog in de gaten want volgende week kan ik je er meer over vertellen! Hier lees je in ieder geval al iets over deelnemer Daddy Cool & The Rocking Kitchen… Aangezien ik nog geen foto’s kan maken mocht ik het beeld van het interieurontwerp van Evelien Lulofs gebruiken.

Raclette Foodtruck

Raclette foodtruck Proef EetBeeld door Foodfestival Stoer Voer

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit van raclette had gehoord, maar in Zwitserland is het één van de nationale gerechten. Raclette is een Zwitserse kaas die gesmolten wordt en dan wordt geserveerd met bijvoorbeeld zuurdesembrood. Bij deze foodtruck hebben ze er een eigen twist aan gegeven door de kaas te combineren met Twentse beenham of tortilla’s. Oh my… Klinkt echt superlekker! Een mooie toevoeging aan het Bierplein tijdens de Proef Eet. Ik ben benieuwd wat er allemaal op het menu staat begin september!

Zien jullie ook kansen? 😉

Lees hier mijn vorige blog over mijn plek in de hippe vernieuwde publieksjury van de Proef Eet!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply