BLOG TIPS TWENTE

Het laatste nieuws over de Proef Eet!

29 augustus 2017

Dit weekend mogen we dan eindelijk… De Proef Eet is in aantocht! Ik ben benieuwd hoe ik het ga vinden in mijn nieuwe rol als lid van de blogger-publieksjury. Gelukkig hoef ik niet alleen te beslissen haha… Ik heb er in ieder geval heel veel zin in! Vorige week maakte ik al de nieuwkomers bekend en vandaag heb nog een paar laatste nieuwtjes voor jullie…

De Walstraat doet mee

Veel van de horeca ondernemers uit de Walstraat doen dit jaar mee aan de Proef Eet en ze zijn allemaal open dit weekend. De Walstraat is één van mijn favoriete straatjes in de Enschedese binnenstad. Er zijn veel kleine, creatieve en vooral ambachtelijke ondernemers gevestigd in dit fijne straatje. Denk aan Mrs. Brown, Bistro Dreams, Mazza, De Basis en ONS. Oh, dat wordt echt smullen….

Walstraat Enschede

De straat wordt versierd door het team van Café Stonewall, het zelfbenoemde enige echte homo café van Enschede. Ik ben heel benieuwd wat ze ervan gaan maken! Ook heel leuk is dat er een foto expositie te zien zal zijn en dat er Blenderbikes zullen staan in de Walstraat. Met deze fietsen kun je zelf je smoothie blenden door lekker door te trappen. De blender wordt aangedreven door fietskracht, duurzaam en leuk! Via de Walstraat heb je een mooie aansluiting naar het Bierplein, waar je ook weer makkelijk de Oude Markt kunt bereiken.

Het Foodhal Plein op het Ei van Ko

Op 1 november opent de Twentsche Foodhal haar deuren in de Performance Factory, maar dit weekend waan je je op het Ei van Ko al in een mini foodhal! Hier draait het allemaal om (h)eerlijk eten, goede vibes, lekkere muziek en een verfrissend drankje aan de bar. Voor de kids is er een hoekje waar ze lekker kunnen tekenen.

Ei van Ko Enschede

Op het plein kun je proeven uit zes verschilende keukens: Daddy Cool bereidt samen met zijn Rocking Kitchen biologische satehs. Little Ribhouse Texas komt met spareribs en buffalowings. Surinaamse gerechten van lokale en streekproducten vind je bij oud Proef Eet prijswinnnaar Vasperansa Soulfood. Vietnamees streetfood proef je bij Vina Food en RAUW serveert comfortfood met stoere, trendy twists op basis van vegan en plantaardige producten. Voor het toetje ga je naar De Melkbus!

Kidsplein met TwenteNannies

Klokkenplas Enschede

Natuurlijk is er ook dit jaar weer gedacht aan de kids, want die gaan gezellig mee naar de Proef Eet. Het TwenteNannies Kidsplein is gesitueerd op de Klokkenplas en is dit jaar nog leuker en groter! De jongste bezoekers kunnen zich hier prima vermaken door de aanwezige TwenteNannies, die o.a. springkussens, een knutselhoek, een foto wand en actieve spelletjes gaan verzorgen. Voor de mini Proef Eet bezoekertjes zullen ze ook een 0 tot 4 jaar hoek inrichten. Handig als je nog even een rondje wil maken als je kroost er genoeg van heeft 😉  Er zit ook een groot terras bij waar je ze nog goed in de gaten kunt houden (en zij jou). Lees meer over hoe kidsproof de Proef Eet is in de blog van Vettt!

DJ’s op het Van Loenshof door House of Snobs

Van Loenshof Enschede

Het Van Loenshof zal bouncen op de beats van de DJ’s die ingehuurd zijn door House of Snobs. Sfeervol en gezellig, bij een lekker hapje en drankje hoort natuurlijk muziek! Misschien kun je zelfs even een dansje wagen?

Heb je mijn blog met de nieuwkomers van dit jaar nog niet gelezen? Lees hem hier terug! Hebben jullie al wat favorieten op jullie lijstje staan? Moeilijk kiezen hoor… Gelukkig hebben we het hele weekend 😉

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply