BLOG MY STORY

OMG we hebben een huis gekocht!

31 juli 2017

Ken je het verhaal van dat stel dat een paar jaar in één week propte en binnen die zeven dagen hun huis verkochten, een nieuw huis kochten en zich zelfs verloofden? Nee, dat dacht ik al. Ik ook niet, tenminste… tot twee weken geleden 😉

Stap 1: ons huis verkopen

In mijn vorige blog kun je lezen hoe we (best impulsief) besloten om ons huis te verkopen. In die blog lees je ook dat we het al verkocht hadden voor we het officieel te koop hadden staan… Op maandag besloten we om het echt te gaan doen en op dinsdagavond om 22 uur hadden we het verkocht. Uh… oké dat ging snel. En nu?

Stap 2: bezichtigingen plannen

Als de kopers zich niet bedenken en hun financiering rond krijgen, dan zijn we vanaf midden oktober dakloos. Genoeg redenen om eens rond te gaan kijken naar een nieuwe woning dachten wij zo! Verrassend genoeg stonden er drie huizen op Funda die we interessant vonden. Verrassend, omdat het gekkenhuis is op de huizenmarkt en de meeste woningen binnen een paar weken al weg zijn. We hadden een favoriet, maar besloten toch bij alledrie te gaan kijken. Diezelfde week konden we ze al bezichtigen!

Dacht ik even mooi alles geregeld te hebben, maar het werd een week vol verrassingen… De eerste twee huizen waar we gingen kijken bleken inderdaad niet voor ons te zijn. De locatie was toch niet helemaal wat we zochten of het was een iets te groot project (lees: er lag een plasje water in de bijkeuken omdat het hard regende 😉 ).

Donderdagmiddag zouden we gaan kijken bij huis nummer 3, onze favoriet vanaf het begin! Ik had de hele week al zenuwen voor dit huis, want ik had het gevoel dat dit het wel eens zou kunnen zijn. Allemaal leuk en aardig, maar Tom kreeg een spoedklus op zijn werk en kon niet mee donderdagmiddag. Ja, hallo! De bezichtiging een week verplaatsen zou betekenen dat we kansloos waren, dus we besloten dat ik met mijn moeder zou gaan. Als ik nog steeds zo enthousiast was en mijn moeder ook, dan moest ik ‘gewoon’ een bod doen. Tom vertrouwde op mij. O-M-G, hoezo een grote verantwoordelijkheid?

Stap 3: ‘we’ deden een bod

Op het moment dat ik de hal binnen stapte wist ik het al: hier wil ik wonen. Natuurlijk hadden we de foto’s op Funda gezien, maar het is toch anders als je echt in de ruimte staat. Het kan meevallen of tegenvallen. We werden rondgeleid door het huis en na elke kamer wisselden we wel even een blije blik. Ik zag al gelijk voor me wat ik zou willen qua inrichting en ik zag ons er al helemaal wonen. Ik maakte overal foto’s van en stuurde die naar Tom, zo had hij toch iets meer een gevoel bij het huis. We belden even snel en hij had nog steeds al het vertrouwen in mij. Ik belde de makelaar en we deden een bod.

De verkopers gingen akkoord, maar er zat een kink in de kabel. Het huis was al verkocht onder voorbehoud met bepaalde voorwaarden, dus de eerste kopers kregen twee dagen om te beslissen of ze zich wilden terugtrekken of toch door wilden gaan met de koop. Je kunt je wel voorstellen dat dit voor ons de langste twee dagen ooit zijn geweest. Ik was inmiddels al helemaal verliefd op het huis en Tom werd steeds nieuwsgieriger naar het huis waar we zouden gaan wonen als het zou lukken (I know, dit klinkt bizar).

Stap 4: hij ging op zijn knieën (huh?)

Ja, dit was een onverwachte wending… voor mij althans. Een paar maanden geleden hebben we de datum voor ons geregistreerd partnerschap al vastgelegd: 1 augustus 2017. Trouwen heeft voor ons nu geen prioriteit, maar we wilden wel graag wat dingen vastleggen. De meest logische keuze was om een geregistreerd partnerschap aan te gaan, een handtekening zetten en er geen big deal van te maken. Tom dacht hier toch anders over haha…

Op vrijdagavond (een dag nadat we het bod hadden gedaan en 24 uur voordat we zouden horen of we het zouden krijgen) stelde Tom voor om nog even langs het huis te wandelen. Meestal ben ik degene die dit soort dingen voorstelt, dus ik stond ongeveer al met mijn jas aan voordat hij was uitgesproken. We zijn misschien wel tien keer door de straat gelopen, hebben het huis van alle kanten gezien en hadden het erover hoe gaaf het zou zijn als we hier echt zouden gaan wonen. Tom begon een verhaal over hoe bijzonder dit jaar al is geweest voor ons, van de start van mijn eigen bedrijf, de verkoop van ons huis, mijn aankomende 30e verjaardag tot misschien wel het kopen van ons nieuwe droomhuis… En ineens zat hij daar op één knie.. Oh. My. God! Ik weet echt niet meer precies wat hij allemaal heeft gezgd, maar ik heb de kern onthouden: hij vond dat hij het toch nog officieel moest vragen en dat ik een mooie ring verdiende… Nou die heb ik gekregen! En natuurlijk zei ik JA 😀

Stap 5: we kochten ons droomhuis (onder voorbehoud)

Wauw wat een week… Daar zat ik dan op zaterdag te wachten op Het Telefoontje van de makelaar met mijn prachtige nieuwe ring om mijn vinger. We grapten al dat het wel een raar aanzoek zou zijn als we het huis niet zouden krijgen… Random voor een huis dat we uiteindelijk niet zouden kopen. Veel eerder dan verwacht werd ik gebeld, Tom was bij familie dus ik zat een beetje zenuwachtig te zijn in mijn eentje. Wat was dit spannend! Hij hield me gelukkig niet lang in spanning en opende zijn telefoontje met “Ja Nadja, gefeliciteerd!”. Alles viel op zijn plek en ik was ZO BLIJ!

Een week later kon Tom dan ook eindelijk het huis zien dat we hadden gekocht en thank God hij vond het ook mooi. Stel je voor haha! We hebben het koopcontract getekend en nu is het alleen nog wachten op de hypotheek. Er worden geen problemen voorzien dus hopelijk horen we over ongeveer 3 weken dat alles rond is en dat we per 1 november TROTSE eigenaren zijn van ons nieuwe droomhuis!

Je kunt je wel voorstellen dat ik even moest bijkomen van deze week vol emoties… Ik ben wat minder actief geweest op de blog en op de socials, maar mijn hoofd was zo vol dat ik even offline tijd nodig had. Maar ik ben er weer hoor! Alive & kicking met heel veel nieuwe energie!

Let’s decorate

We hoeven gelukkig niet heel veel te doen aan het huis, het is vooral veel schilderwerk. Natuurlijk hou ik jullie op de hoogte van alle stappen en beslissingen die we nemen. Welke kleuren, meubels, woonaccessoires… Oh wat heb ik zin in dit ‘project’!

Heb je tips voor leuke webshops, winkels, klusjesmannen of iets anders? Laat het me vooral weten!

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Sara 14 september 2017 at 8:26 am

  Nice, gefeliciteerd 🙂
  Met zowel het huis als jullie verloving 😀

 • Reply Naomi 2 augustus 2017 at 10:50 pm

  Wat een onvergetelijke week heb je beleefd en zo leuk om hierover te lezen! En de pret begint nu pas 🙂 Geniet van alle voorbereidingen met het nieuwe huis en de bruiloft, dat is zo leuheukkk! xx Naomi

 • Reply Miranda | Taxx Life Blog 2 augustus 2017 at 6:38 pm

  Wow! Wat gaaf allemaal en van harte gefeliciteerd! Ik ben heel erg benieuwd naar jullie nieuwe huis, vast een plaatje.

 • Reply Micheile 2 augustus 2017 at 12:00 pm

  Gefeliciteerd! Spannend voor jullie! Veel succes met alles!

 • Reply Anouk 2 augustus 2017 at 8:31 am

  Wauw!! Wat geweldig voor jullie! Op naar een nieuw hoofdstuk!! 🎉

  • Reply Nadja 2 augustus 2017 at 9:26 am

   Dankjewel Anouk! Ja ik heb er superveel zin in! xx

 • Reply Nicole Timmers 1 augustus 2017 at 8:14 am

  Hi Nadja geliciteerd met de verkoop en aankoop van je huis. Wij hadden precies hetzelfde twee weken geleden. Binnen 1 dag eigen huis verkocht en in dezelfde week een ander droomhuis gekocht.
  Nu lekker fantaseren over de indeling, vloeren, baekamer etc vh nieuwe huis. Geen vervelende bezigheid. Succes en ik blijf je blog lezen. Misschien breng je me nog op ideeen.
  En nog gefeliciteerd met je verloving. Life can be good!!

  • Reply Nadja 1 augustus 2017 at 8:49 am

   Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis! Ooh heerlijk hè als het zo soepel gaat! Je weet nooit vantevoren hoe het zal gaan met je eigen huis en wat je ervoor terug krijgt… Heb superveel zin in dit nieuwe project 🙂 Succes! Xx

 • Reply Wendy 1 augustus 2017 at 7:49 am

  Gefeliciteerd! Ik ben heel erg blij voor je. Wanneer is de grote dag?
  En je nieuwe huis; daar staat echt NADJA op de voordeur ;)! Haha, dubbel gefeliciteerd dus.

  • Reply Nadja 1 augustus 2017 at 8:50 am

   Thanks Wen! 🙂 Vandaag is de grote dag haha, 1 augustus… En de sleutel krijgen we 1 nov! X

 • Reply Marleen 1 augustus 2017 at 7:46 am

  OMG!! Wat fantastisch voor jou!!! 🍾🎉
  Wauw wat super!! Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis! En gefeliciteerd met jullie verloving!
  Ik ben natuurlijk heul benieuwd waar jullie nieuwe huis staat?? 🙈
  Geniet van dit magische gevoel!! 😘
  Tot gauw!

  • Reply Nadja 1 augustus 2017 at 8:50 am

   Thanks Marleen! Bizar he allemaal tegelijk! Ik stuur je het adres even in een privé berichtje 🙂

 • Reply Maud - Maudgeniet.nl 1 augustus 2017 at 7:15 am

  Wat een heerlijk artikel om te lezen! Dubbel gefeliciteerd! ❤️

  • Reply Nadja 1 augustus 2017 at 8:51 am

   Wat lief, dankjewel Maud! Xx

  Leave a Reply