BLOG BUSINESS MY STORY

Ondernemer & blogger: mijn ervaring tot nu toe

16 januari 2017

Ik ben nu ruim twee weken officieel zzp’er, maar het voelt al veel langer. Is dat eigenlijk positief of negatief? Ik kan vol overtuiging zeggen: positief! Natuurlijk is het hard werken en heeft het tijd nodig (gelukkig ben ik helemaal niet ongeduldig #duurtlang) maar ik wéét dat ik de juiste keuze heb gemaakt.

Want met die keuze kwam er vrijheid, energie en inspiratie. Een stukje onvrede verdween en daarmee kwam er ook een bepaalde rust. Zoekende zal ik altijd wel blijven, dat zit er nou eenmaal in. Maar de wetenschap dat ik op de goede weg zit en dat de richting (eindelijk) bepaald is doet me zo goed!

Zekerheid of vrijheid?

Uiteraard is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn, er zitten ook nadelen aan deze manier van werken. Ik verruilde mijn 32-urige contract voor een 24-urig contract bij mijn werkgever en ja, dan gaan je inkomsten wel even een (heel) stukje achteruit. De bedoeling is natuurlijk dat dat verschil wordt opgevangen door mijn werkzaamheden als The Story Styler, maar ik heb geen enkele zekerheid. Wat ik de komende maanden ga verdienen? Geen idee. Natuurlijk, ik heb wel doelen maar wat daar nou uiteindelijk echt van op mijn rekening komt is ook nog maar de vraag. In ruil voor mijn nieuw verworven vrijheid moest ik dus wel een stukje zekerheid inleveren.

Balans

Eén van de dingen waar ik nog enige balans in moet vinden is: tijd. Wanneer ben ik, in de tijd dat ik niet aan het werk ben voor mijn werkgever, aan het werk als The Story Styler? Het antwoord is op dit moment: altijd. En dat is ook prima, er is zoveel te doen en ik loop over van ideeën. Maar ik besef me ook goed dat dit niet eeuwig door kan gaan. Ik zit nu soms tot half 3 ’s nachts nog ‘even’ een post voor te bereiden of socials in te plannen. Ik ken deze valkuil van mezelf, dus ik plan zo nu en dan wel alvast een ochtend of middag ‘voor mezelf’ in in het weekend. Ook heel belangrijk!

Afwisseling en uitdaging

Laat ik dit verhaal vooral even positief afsluiten: ik ben zo blij dat ik deze stap heb gezet! De zekerheid die ik in moest leveren kan niet op tegen het gevoel van vrijheid dat ik ervoor terug krijg. Ik hou van de uitdaging en afwisseling die het ondernemen met zich meebrengt, misschien ook juist wel de onzekerheid. Ik zou eerder benauwd worden van een uitgestippeld leven waarvan ik nu al weet hoe ik er over 20 jaar bij zit (boring!). Maarja, ik ben dan ook wel een beetje raar. 😉

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Anneke 19 januari 2017 at 8:12 am

  Wat goed en fijn om te horen!! Ik snap heel goed wat je bedoelt al heb ik dan wel een andere richting op gekozen. Interieur zou dan ook altijd mijn hobby blijven!!
  Succes Nadja!! 👩🏽‍💻👊🏻

  • Reply Nadja 25 januari 2017 at 5:04 pm

   Thanks Anneke! Blijft altijd leuk om mee bezig te zijn he! Jij ook heel veel succes en plezier! X

 • Reply Terry 18 januari 2017 at 11:13 am

  Wat goed Nadja! Ik ga binnenkort ook als parttime zzp-er aan de slag. Spannend! Veel succes en ik blijf je blog zeker volgen. X

  • Reply Nadja 25 januari 2017 at 5:05 pm

   Hi Terry,
   Goed bezig! Jij ook heel veel succes! X

 • Reply Marloes 17 januari 2017 at 1:36 pm

  Hey Nadja , mooi stukje en zooh herkenbaar!! Binnenkort een keer bijkletsen!!👍🏻

  • Reply Nadja 17 januari 2017 at 2:07 pm

   Thanks Marloes! Altijd fijn om te horen dat je niet de enige bent 😉 We gaan snel weer even bijkletsen inderdaad, veel te lang geleden!

 • Reply Yvette 17 januari 2017 at 7:52 am

  Leuk om te lezen en zo herkenbaar! Als ik nu met mijn laptopje op de fiets onderweg ben naar een werkplek dan fiets ik vol trots. Dan voelt werken niet als werken en is de inspiratie overal te voelen. Love it! Succes hoor, you go girl!

  • Reply Nadja 17 januari 2017 at 10:18 am

   Precies dat! Wat een voorrecht om zo te kunnen werken hè! Zo leuk ook om met gelijkgestemden te kunnen sparren en dat je het elkaar ook echt gunt 😀 Jij ook en tot snel! X

  Leave a Reply