BLOG MY STORY

OMG ons huis is verkocht!

19 juli 2017
ikea hack diy wanddecoratie

Zo snel als we ons huis kochten (we deden het eerste bod in de woonkamer tijdens de bezichtiging en 4 uur later hadden we het gekocht), zo snel is ons huis ook weer verkocht. We besloten op maandag dat we het ècht gingen doen, ons huis zou in de verkoop komen. Ik kondigde het aan in mijn Instagram Stories en binnen een uur stonden de eerste bezichtigingen al gepland. Op dinsdag was het verkocht. Wauw dat ging wel heel snel! Ik ging bijna twijfelen, wilde ik eigenlijk wel weg? En oh ja, klein detail, waar gaan we dan naartoe? 

Why tell me why

De vraag die bleef binnenstromen na de aankondiging op Instagram: waarom gaan jullie weg!? Een terechte vraag wel, want we wonen er nog niet zo lang (2 jaar) en het is een prachtig huis. Voor veel mensen komt het dus al verrassing dat we willen verkassen. Natuurlijk hadden wij het er al wel eens over gehad, al moet ik zeggen dat het een vrij impulsieve beslissing is geweest. Tom stelde voor om toch eens te kijken wat het huis waard was en wat we zouden willen als volgende stap. Ik moest vooral eerst even wennen aan dit idee.

Er zijn een paar redenen waardoor het voor ons nu een goede tijd is om een volgende stap te zetten, te beginnen bij de huidige huizenmarkt. Het is een super goede tijd om je huis te verkopen, er is veel vraag en beperkt aanbod (alles is zo weg) en ons soort huis is heel gewild. Daarnaast zijn de rentes nog laag (lager dan toen we het kochten) en staan we er financieel weer beter voor dan twee jaar geleden. Daarnaast kun je dit jaar nog 101% financieren, volgend jaar is dit teruggebracht 100%.  Wij kochten dit huis met het idee om na 5 jaar weer eens verder te kijken, maar de huidige huizenmarkt ‘dwingt’ ons een beetje om dit plan naar voren te schuiven. Ik had een paar dagen nodig om te wennen aan het idee en stiekem kreeg ik ook wel zin in een nieuw avontuur!

Verkocht zonder makelaar

De eerst stap die we hebben gezet is een vrijblijvende afspraak maken met een makelaar voor een waardebepaling. We hadden natuurlijk wel een getal in ons hoofd, maar of dit ook realistisch was moest nog blijken. Daarnaast vonden we het fijn om eens te sparren met iemand die er ook echt verstand van heeft. We hadden trouwens wel echt de intentie om ons huis te verkopen via een makelaar, het is toch wel fijn als iemand je alles uit handen neemt. Maargoed, toen ik ’s avonds aankondigde op Stories dat het huis in de verkoop zou komen, brak de chaos uit. Ik heb nog nooit zoveel reacties gehad op mijn Stories! Daarnaast had Toms broer al gelijk een potentiële koper voor ons. Nou, waarschijnlijk was die makelaar dus niet meer nodig…

Huis verkocht… en nu?

De eerste bezichtiging was gelijk een schot in de roos. Ik wilde heel graag dat iemand het zou kopen die net zo verliefd op het huis zou worden als ik. Dit stel stapte binnen en ik zag het gelijk in haar ogen: op slag verliefd. Het voelde van beide kanten goed en ze lieten ons dezelfde avond nog weten dat ze een bod wilden doen. Na wat onderhandeling via Whatsapp (zó 2017) gingen we akkoord en daar zaten we dan, op dinsdagavond 22 uur in ons huis dat zomaar verkocht was. Oké… en nu?

Op zoek naar een nieuw droomhuis

En nu dus op zoek naar een nieuw droomhuis! We waren al een beetje aan het rondneuzen op Funda natuurlijk, maar nu wordt het menens! Wat zoeken we precies in ons volgende huis? Wat kunnen we financieel en waar willen we wonen in Enschede? Allemaal vragen waar we (hopelijk) snel een antwoord op hebben, want ik ben wel toe aan een nieuw project… 😉

Er staan al wat bezichtigingen gepland en ik hou jullie natuurlijk op de hoogte!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply FranziskaBiggie 8 juli 2018 at 7:43 pm

  Hello blogger, i’ve been reading your page for some time and I really like coming back
  here. I can see that you probably don’t make money on your site.

  I know one simple method of earning money, I think you will like it.
  Search google for: dracko’s tricks

 • Reply Babette 9 november 2017 at 11:26 am

  Inderdaad snel zeg, maar hebben jullie inmiddels al iets anders gevonden?

  • Reply Nadja 9 november 2017 at 11:31 am

   Echt he! Jazeker, zie mijn volgende blog(s) 😉

 • Reply Miranda | Taxx Life Blog 20 juli 2017 at 10:31 am

  Leuk zeg, ik ben heel benieuwd maar jullie zoektocht….

  • Reply Nadja 20 juli 2017 at 1:00 pm

   Ik ook! Haha, ik laat het natuurlijk weten als we iets op het oog hebben 🙂

 • Reply Sanne 20 juli 2017 at 7:52 am

  Wauw dat is wel heel snel zeg maar ook heel begrijpelijk zo’n mooi huis!!
  Ben benieuwd naar jullie volgende pareltje, succes met zoeken!

  • Reply Nadja 20 juli 2017 at 1:01 pm

   Dankjewel! Ja ging ietsje sneller dan verwacht :’D Ik ben ook heel benieuwd en ik laat het natuurlijk weten als we stappen gaan maken!

  Leave a Reply