BABY BABYKAMER BLOG

Project Babykamer: deel 1

11 februari 2018

Ik krijg heel vaak de vraag of ik de babykamer al ‘helemaal ingericht heb’, aangezien ik er blijkbaar om bekend sta dat ik graag dingen inricht 😉 Tot nu toe moest ik mensen teleurstellen, want ik ben vanaf de 16e week al wel aan het inslaan, maar de babykamer bleef onaangeroerd. Tot nu. Project Babykamer is een feit!

Jongen of meisje?

First things first. Want als je een kamer voor iemand inricht, dan is het wel handig om te weten waar je rekening mee moet houden qua kleur. Vorige week hebben we onze 20 weken-echo gehad en gelukkig werden er geen afwijkende dingen gevonden. Wat een opluchting! Vaak kan de echoscopist bij deze echo duidelijk zien wat het geslacht is van het kindje… En ze heeft het gezien! Spannend, want ze moest wel haar best doen om dit voor zich te houden 😉 wij hebben namelijk besloten dat we het geslacht niet willen weten voordat ons kindje ter wereld komt. En ja, natuurlijk zijn we heeeeeel benieuwd en wordt er volop gespeculeerd door ons en de mensen om ons heen. Maar we willen toch heel graag wachten tot het grote moment. Wat denken jullie?

Babykamer

Goed, een unisex babykamer dus. Lastig? Valt gelukkig mee! Een roze kamer zit er niet in, maar (zachte) kleuren als groen, blauw, grijs, geel en oranje kunnen natuurlijk wel. Mij kennende zal het geen explosie van felle kleuren worden, maar een beetje kleur mag wel bij een babykamer vind ik. De basis blijft wit (RAL 9010) en we gaan 1 muur behangen. Met een beetje geluk heb ik het behang volgende week binnen en kan ik jullie volgend weekend een nieuwe update geven! Oke, genoeg gekletst, dit is de babykamer zoals hij nu is:

Babykamer

Babykamer

Babykamer

De commode hebben we vrij al vroeg in mijn zwangerschap opgehaald in Amsterdam. Ik zag hem voorbij komen op Marktplaats en ik moest hem hebben. Ons verhaal was dat het een ladekast zou worden voor op onze slaapkamer haha… Ik vind hem prachtig met de gebruikssporen en de vintage details!

Babykamer

Commode babykamer

Sneak peek!

Commode inrichting babykamer

In plaats van een aankleedkussen hebben we gekozen voor een ‘changing basket’ oftewel een verschoningsmandje van Hola BB, oa verkrijgbaar bij Mevrouw Aardbei. Ik vind het prachtig staan en we gaan vanzelf meemaken of het ook praktisch is 😉 Er ligt een dun matrasje in het mandje en daar leg je dan een lekker dekentje of een hydrofiele doek over.

Verschoningsmandje babykamer

Deze muur gaan we behangen en hier komt uiteindelijk ook de commode te staan. Het wiegje komt op de plek waar nu de commode staat, tussen de twee inbouwkasten in. We hebben een familiewieg waar mijn moeder, tantes, neefjes, nichtjes, broertje en ikzelf ook in hebben gelegen. Heel bijzonder!

Babykamer

Dit weekend staat in het teken van schuren, gronden en lakken… Al het houtwerk krijgt een fris laagje (witte) verf. De vloer blijft zoals hij is en hopelijk kan de behanger volgend weekend de muur behangen! Daarna kan ik los 😉 Keep you posted!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Chris 25 februari 2018 at 8:07 pm

  Thank you for posting, honestly average at best.

 • Reply xbtnews 16 februari 2018 at 3:46 pm

  Thanks for stopping by and sharing with us Nadja!

 • Reply Maud - Maudgeniet.nl 11 februari 2018 at 2:40 pm

  Wat leuk!! Wij wisten ook 2x niet of we een jongen of een meisje kregen.. Het is dan zoooo’n leuke verrassing! 🖤 Dat mandje is leuk zeg! Ik ben sowieso gek op aaaalle dingetjes bij Hola BB! Hihi. Veel plezier met inrichten!

  • Reply Nadja 12 februari 2018 at 10:13 am

   Dankjewel! 😀 Ja dat lijkt mij dus ook, we horen van veel mensen dat ze er stiekem spijt van hadden dat ze het bij de tweede wel wisten. Ja Hola BB is te gek 😀

  Leave a Reply