BLOG HOTSPOTS TWENTE

In de publieksjury bij de Proef Eet!

16 augustus 2017

Als rasechte Enschedeër (of Twentenaar) ken je het fenomeen Proef Eet waarschijnlijk wel. Elk jaar wordt de binnenstad van Enschede in het eerste weekend van september omgetoverd tot food walhalla. Op een laagdrempelige manier kun je dan kennis maken met culinair Enschede… Heerlijk toch! 

Voor de mensen die de Proef Eet nog niet kennen, zal ik even uitleggen hoe het er precies aan toe gaat: tijdens de Proef Eet staan er superveel verschillende horeca zaken met een kraam in de binnenstad van Enschede. Je betaald met muntjes (Duyten) en het is de bedoeling dat je overal kleine gerechtjes kunt proeven. Voor mij i-de-aal 😉  want ik ben geen supergrote eter. Het is een makkelijke manier om eens iets te eten bij een restaurant dat je misschien nog niet kende (en waarvan je nog niet zeker wist of het eten je wel zou aanspreken). Daarnaast is het natuurlijk gewoon een super gezellige bende met uiteraard ook een drankje en veel bekenden! Dus, zet in je agenda:

1 t/m 3 september 2017 Proef Eet!

In de publieksjury van de Proef Eet

Er zit ook een competitie element aan de Proef Eet, een professionele jury gaat langs alle deelnemers en beoordeelt o.a. de presentatie en de smaak van het eten. Het is dan ook een grote eer als je de Gouden Duyt wint voor beste restaurant of beste cateraar, beste styling of beste nieuwkomer. Daarnaast is er ook een publieksjury, drie keer raden wie daar dit jaar in zit! De titel van deze blog geeft het al een beetje weg :p maar inderdaad: IK! 😀  Ik mag met een ontzettend leuke groep mensen, waaronder Yvette Bosch van Vettt, Maryke Mondria van LoveBirds en Danielle Poortier van Food, Love and Happiness ook alle deelnemers gaan beoordelen. Uiteraard gaan wij het helemaal op onze eigen manier doen en wordt het heel gaaf. Ik ben in ieder geval heel benieuwd en ik heb er superveel zin in!

Hip Enschede

Natúúrlijk heb ik al wat voorwerk gedaan, dit jaar ga ik de Proef Eet toch op een andere manier ervaren dan anders. Ik weet bijvoorbeeld al dat er een paar hele leuke nieuwtjes en nieuwkomers zijn dit jaar! Ik merk dat Enschede steeds leuker en hipper wordt en ik word er zo blij van! Er zijn zoveel creatieve ondernemers die echt een mooie toevoeging zijn aan Enschede. Die zet ik graag in het zonnetje, dus de komende weken ga ik alvast wat nieuwtjes met jullie delen 🙂

Dus, nog even een recap: 1-3 september is de Proef Eet in Enschede, ik ga verplicht heel veel proeven (zwaar leven) en jij bent er natuurlijk ook bij toch!? Wie ga ik allemaal zien op de Proef Eet??

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Janine 27 augustus 2017 at 9:26 am

  Grotendeels ken je de gerechten en lunchrooms/restaurants/brasserieën niet eens en je bent er nog nooit geweest…
  Lekkere voorbereiding.

  • Reply Nadja 27 augustus 2017 at 1:03 pm

   Hoi Janine,

   Bedankt voor je comment! Ik weet niet precies waar je de informatie vandaan haalt dat ik het grootste deel van de deelnemers niet ken of er nog nooit ben geweest, maar ik denk ook niet dat je persé overal hoeft te zijn geweest om de gerechtjes en andere punten op de Proef Eet goed te kunnen beoordelen. Wij als blogger-publieksjury kijken naar hele andere punten dan de professionele jury. Dus, no worries!

   Groetjes Nadja

  Leave a Reply