BABY BLOG MY STORY

Vertellen dat ik zwanger ben

28 januari 2018

Zoals je in mijn vorige blog kunt lezen, was ik alleen toen ik, redelijk in shock, met een positieve zwangerschapstest in mijn handen stond. Dit was bewust, want ik wilde Tom graag verrassen als het zo ver zou zijn. Superleuk idee, maar daar sta je dan ineens met dé test in je handen…. 

Op dat moment ben je de enige op de hele wereld die weet dat er leven is in je buik. Ergens voelde dat heel speciaal, maar aan de andere kant wil ik het ZO graag aan Tom vertellen. Ik deed de test op de dag voor de overdracht van ons vorige huis. We hadden net de eerste nacht bij mijn ouders geslapen (tussen de twee huizen in woonden we daar) en met beide moeders zouden we die dag de boel helemaal spik en span maken voor de nieuwe bewoners. Tom was al beneden aan het ontbijten dus voor we weg zouden gaan zou ik hem niet meer 1 op 1 spreken. Shit, dat betekende dat ik pas ergens in de middag het nieuws met Tom kon delen… De meest rare (schoonmaak-)dag van mijn leven 🙂

Persoonlijk kraskaartje

Ik had al wat voorwerk gedaan, want ik had al heel lang in mijn hoofd dat ik Tom op een leuke manier wilde vertellen dat hij vader zou worden. Op Weddingdeco.nl vond ik deze superleuke kraskaartjes waar je zelf een boodschap op kunt schrijven en die heb ik ruim op tijd besteld voor het grote moment 😉 En het was een superleuke reveal! Tom kraste het kaartje open en vroeg in shock ‘of dit echt was’ en ‘waar dat dan stond’. Gelukkig had ik de test nog als bewijs haha! Zijn grootste wens zou écht in vervulling gaan.

Papieren fotolijstje

Natuurlijk moesten de toekomstige opa’s en oma’s ook op de hoogte worden gebracht. Hiervoor heb ik bij Letterpers.nl twee hele mooie papieren fotolijstjes besteld. Er zit een klein kaartje voor het venster met daarop de tekst ‘just for you’ en er past precies een echofoto achter. Je plakt de achterkant er tegenaan en voilà: een supermooi papieren fotolijstje met een foto van hun toekomstige kleindkind erin. We hebben bij beide het kaartje in een grote doos verstopt met heel veel confetti, ze moesten dus eerst goed zoeken. Een superleuke manier om het te vertellen, succes verzekerd!

Soesjes met muisjes

Bij vrienden en mijn collega’s heb ik het bekend gemaakt doormiddel van een leuke (en makkelijke) traktatie. Wat heb je nodig: soesjes, witte chocoladepasta en muisjes. Je smeert de bovenkant van de soesjes in met chocoladepasta en daarna dip je ze in een schaaltje met muisjes. Klaar. Doei 😉

traktatie zwanger aankondiging

Rompertje met eigen tekst

Voor onze vrienden die al een baby hadden, hebben we een rompertje laten bedrukken met een eigen tekst op Spreadshirt.nl. We hadden het verpakt als Sinterklaascadeautje voor de kleine en hun gezicht toen ze het uitpakten was echt onbetaalbaar. Het rompertje wordt nu nog gebruikt als pyjamaatje en ze slaapt er heerlijk in!

 

Speech

Eén van de grappigste aankondigingen was die voor mijn familie tijdens de kerstbrunch. We hadden afgesproken dat mijn broertje zou gaan speechen en daarmee de indruk zou wekken dat zij ‘nog iets moesten vertellen’. Het was muisstil aan tafel en iedereen zat in spanning af te wachten wat zijn grote nieuws zou zijn. Hij sloot af met de woorden: “… en nu kan ik het eindelijk met jullie delen. Want Julia en ik, wij worden… oom en tante”. Het was 1 seconde doodstil en toen bogen ineens alle hoofden onze kant op en was het kwartje gevallen. Iedereen reageerde super blij en verrast. Echt een geweldig moment!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply