BLOG LIFESTYLE TWENTE

Workshop foodstyling, fotografie & storytelling in Almelo

4 december 2017

Op een zondagochtend in september reed ik (redelijk) fris en fruitig richting Almelo. Er stond geen lazy Sunday op de planning, maar een toffe workshop foodstyling, fotografie & storytelling op een nog toffere locatie! Fotografen Merette Kuijt, Isis Sturtewagen, Ilka van Wieren en professioneel verhalenverteller (en keukenprinses) Patty van der Aa hebben hun krachten gebundeld onder de naam Witlof Workshops. Ik ging een inspirerende dag tegemoet vol inspiratie, nieuwe technieken en vooral heel veel lekker eten!

advertorial

Het idee van Witlof Workshops is ontstaan vanuit de wens om je een hele dag te kunnen wentelen in een andere wereld. Het is dus geen middag waarin je alleen iets nieuws gaat leren en het dan in de praktijk gaat brengen. Het gaat erom dat je je echt even in een andere wereld begeeft en dat je je helemaal kunt verliezen in wat je aan het doen bent. Heerlijk!

Bijzondere locatie in Almelo

De workshop wordt gehouden in de studio die hoort bij de oude stadsboerderij van Merette en haar man. Wat is het hier gaaf! Voorin staat een grote houten tafel waaraan we onze thee drinken en waar we de lesstof doornemen. Achterin de ruimte kunnen we oefenen met wat we net geleerd hebben, de donkergrijze wand en de ruwe muren zijn prachtige backdrops!

workshop foodstyling workshop fotografie

workshop foodstyling workshop fotografie

workshop foodstyling workshop fotografie

Fotografie en licht

De eerste ‘les’ gaat over de fotografie techniek en omgaan met licht. Leerzaam en nuttig! Doordat ik de basisopleiding fotografie aan de Fotovakschool heb gedaan, wist ik al het een en ander van sluitertijd, ISO en diafragma. Toch is het fijn om er weer bewust mee aan de slag te gaan. En ik heb ook zeker weer wat nieuwe dingen geleerd.

Foto door Witlof Workshops

Workshop foodstyling

Nu we de techniek onder de knie hebben, gaan we door met (food-) styling. Geweldig om te zien hoe Isis nonchalant een linnen kleed met wat servies en wat noten op de grond legt en gelijk een prachtig beeld schept. I’m impressed! We kunnen allemaal rustig oefenen met stylen en fotograferen terwijl Merette, Isis en Ilka rondlopen om te helpen en om vragen te beantwoorden. Wat een fijn en relaxt sfeertje 🙂

De boer op

Het laatste deel van de cursus staat in het teken van storytelling en hiervoor gaan we richting het platteland. We stappen uit in Vriezenveen waar we het verhaal van de Greftenhoeve in gaan beeld brengen. In de boerderijwinkel worden allerlei producten verkocht (vaak gemaakt van blauwe bessen). Hier luisteren we, onder het genot van een zelfgemaakte bessenvlaai, naar het verhaal van de Greftenhoeve. Aan ons de taak om dit verhaal in beeld te vangen. Samen met Danielle van Food, Love & Happiness ga ik het veld in en maken we foto’s van de bessen en van elkaar. Uiteindelijk moet er ook een portretfoto worden gemaakt en die is eh… ja niet standaard geworden haha! Deze foto zegt eigenlijk precies hoe wij ons voelden als stadsmeisjes tussen de bessen 😀

Eten, eten, eten

De workshop gaat over fotografie en en styling, maar eigenlijk in de eerste plaats over eten. Tijdens de opdrachten in Almelo en het uitstapje naar de Greftenhoeve in Vriezenveen staat eten centraal, maar tijdens de lunch en het diner is er ook flink uitgepakt! We hebben heerlijk gegeten en kregen hier ook de tijd voor. Genieten! Toegegeven, het is een lange dag maar wel echt heel erg leuk. Je wordt zo goed verzorgd en ondertussen verbreed (of verdiep) je je fotografie en styling skills. Wat mij betreft een perfecte invulling voor een zondag. En dat in Twente, halleluja!

Foto door Witlof Workshops

Als je een voorliefde, interesse, passie of hoe je het ook wilt noemen hebt voor fotografie, food en styling dan is deze workshop echt een aanrader! Kijk op de website van Witlof Workshops voor meer informatie over nieuwe data en prijzen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply