INTERIOR

Ons nieuwe huis (+before foto’s)

18 augustus 2021

2020 was voor ons een jaar dat (naast corona) in het teken stond van wonen. We misten wat dingen in ons huis die we niet zelf konden realiseren. En zoals het vaak gaat bij ons, besloten we vrij spontaan om ons huis te koop te zetten. Vol vertrouwen, maar zonder echt plan.

Verkopen, zoeken en bezichtigen

Het begon in juli, met de verkoop van ons mooie jaren 30 huis. Zoals we wel hadden verwacht, was het heel snel verkocht. Stap 1 was gezet. De overdracht zou in december zijn. Dus we kregen ongeveer 5 maanden de tijd om onderdak te regelen. We waren niet bang om dakloos te worden, maar hadden ook geen beeld van waar we kerst zouden vieren. Spannend… We begonnen met zoeken naar een koophuis. In een overspannen markt. Er volgden veel bezichtigingen en biedingen. We werden elke keer ruimschoots overboden. Helaas, maar zoveel vonden wij de huizen echt niet waard. Toch hebben we altijd vertrouwen gehad dat het goed zou komen. Ons droomhuis zou wel voorbij komen. Dit gebeurde alleen niet voor december, maar gelukkig konden we via via tijdelijk een fijn huisje huren. Dat gaf lucht!

(Droom-) huis gezocht

We bezichtigden niet alleen om te kopen, maar ook om te bepalen wat we precies zochten. We wilden beneden meer ruimte, maar konden het boven wel af met wat minder kamers. We hadden een voorkeur voor bepaalde wijken, maar leerden gaandeweg ook nieuwe stukjes van Enschede kennen. Door zoveel huizen te bekijken werd het steeds helderder wat onze harde eisen waren en welke compromissen we wilden sluiten. We zochten naar een huis met karakter, maar zonder het onderhoud van een jaren 30 woning.

En toen stond er ineens een huis online waar we beide heel blij van werden. Een huis dat begin jaren 80 gebouwd is, met duidelijke seventies invloeden. Niet stokoud, maar wel karakteristiek. Andere elementen dan we gewend waren, maar zeker net zo leuk om mee te werken. Een fijne open ruimte beneden en genoeg slaapkamers boven. Er waren veel kijkers, maar ik denk dat de verouderde staat en het werk dat daarbij hoorde veel mensen afschrok. Wij zagen juist een huis waar we eindelijk eens helemaal in los konden gaan. Alles naar wens maken. A dream come true!

De before foto’s

Dit gaan zulke heerlijke before & after foto’s worden. Voor nu de before foto’s, ik ben benieuwd of jullie er ook doorheen kunnen kijken. Door op de foto’s te klikken zie je een groter formaat.

Happy new home!

Het biedingsproces was spannend en we hebben ons best moeten doen. Maar uiteindelijk kregen we de verlossende woorden: gefeliciteerd met jullie nieuwe huis! Het voelde echt als een cadeautje, zó’n huis op zó’n locatie voor een prijs waar we ons goed bij voelden. Het was echt meant to be.

In februari 2021 kregen we de sleutel en konden we eindelijk aan de slag! Zoals gezegd hebben we alles aangepakt. Van de vloeren tot de wanden en van de keuken tot de badkamer. Een mooie uitdaging in corona-tijd zullen we maar zeggen.

Update: nu, anno 2023 is er al heel veel gebeurd. We zijn zeker nog niet klaar en het was even zoeken naar de juiste vibe bij dit huis. Maar het wordt steeds meer ‘ons’ en binnenkort kan ik de eerste after-foto’s met jullie delen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply