KIDS KIDSWEAR

Daily Brat SS19 collectie – duurzame kinderkleding

15 maart 2019

Yay, de nieuwe collectie van één van mijn favoriete duurzame kindermerken is gelanceerd! Ik vind Daily Brat zo’n sympatiek en mooi merk! Tijdloos, met stoere prints, mooie stoffen en prachtige kleuren.

Duurzame kinderkleding

Waarom ik zo’n fan ben van Daily Brat? Naast dat ze iedere keer weer met een prachtige collectie komen, wordt er ook veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Alle stoffen komen uit Spanje en Portugal en de collectie wordt in Portugal geproduceerd. De kleding wordt per truck naar Nederland vervoerd om zo de CO2 uitstoot te beperken.

De hele SS19 collectie is gemaakt van biologisch katoen. Voor aankomende collecties zal er daarnaast ook gebruik gemaakt worden van BCI katoen. BCI is een keurmerk dat staat voor Better Cotton Initiative. Doormiddel van een samenwerkingsverband tussen ontwikkelingsorganisaties, milieuorganisaties en het bedrijfsleven wordt er toegezien op een milieuvriendelijkere productie en waardig werk. Het doel is om de totale katoenteelt te verduurzamen. Er zit wel verschil tussen biologisch katoen en BCI katoen. Het gebruik van bestrijdingsmiddelen en GMO’s is bijvoorbeeld wel toegestaan bij BCI katoen. Meer weten over BCI? Je leest er hier meer over.

Tijdloze capsule collectie

Daily Brat ontwerpt en produceert meerdere capsule collecties per jaar. Een capsule collectie is een collectie bestaande uit een beperkt aantal stuks die goed met elkaar te combineren zijn. Dit jaar komt er een tweede zomer collectie in mei omdat de Nederlandse zomers steeds langer duren.

De items van Daily Brat zijn stijlvol en tijdloos, het doel is om ze meerdere seizoenen of generaties te kunnen dragen. Er zitten ook genoeg unisex stuks tussen! Handig voor broertjes en zusjes 🙂

Mijn favorieten

Oke, hier komen ze dan. Mijn favorieten uit de SS19 collectie (met een vestje erover dus ook prima door te dragen in de herfst):

Dit is toch fantastisch? Ik wil dit zelf ook allemaal aan, het ziet er ZO comfy uit! Ik vind het een prachtige vondst op het gebied van duurzame kinderkleding.

Naast hun eigen collectie vind je ook merken als Konges Sløjd, MarMar Copenhagen, Rylee & Cru en CarlijnQ in de shop.

Shopze! Ik ga eens even kijken wat ik kan toevoegen aan Loulou’s capsule wardrobe voor deze zomer 🙂

www.dailybrat.com

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply