KIDS LIFESTYLE LIJSTJES PLAY

10 cadeautips voor de tweede verjaardag

3 april 2020

Vorig jaar schreef ik een blog met 10 cadeautips voor de eerste verjaardag. Aangezien Loulou over minder dan 3 maanden alweer 2 wordt (wat!?), ben ik maar eens begonnen met het zoeken naar leuke (duurzame) cadeau’s voor haar tweede verjaardag. Ik ben me dit jaar meer gaan verdiepen in minimalisme. Less but better is daarom ook het motto wat betreft speelgoed en andere cadeau’s.

Geef een uitje cadeau

podium cadeaukaart, nationale bioscoopbon

Een topcadeau voor een (kind van een) minimalist: een bon voor een theatervoorstelling, pretpark, dierentuin, bioscoop of ander leuk uitje. Je krijgt geen extra spullen in huis en je kind is weer een mooie ervaring en herinnering rijker. Een cadeaubon kun je bij de instantie zelf kopen, of je maakt er zelf een als je dat leuk vindt. Wij zijn afgelopen jaar al met Loulou naar de bioscoopfilm van Juf Roos geweest, ze vond het prachtig!

>> Misschien niet het leukste cadeau om te geven nu met de coronacrisis, hopelijk kan het snel weer...

Klei en vingerverf

Ailefo natuurlijke klei

Het is hartstikke leuk om creatief bezig te zijn met je mini. Loulou maakt al de mooiste creaties met potloden en stickers, maar nu ze bijna 2 is kunnen we een stapje verder gaan. Tijd voor ‘viezere’ dingen als (natuurlijke) klei en veilige vingerverf. Ik merk dat ze helemaal geen fan is van vieze handen, dus dit zal een leuke uitdaging worden voor haar 🙂

Kinetisch zand

Kinetisch zand

Dit vind ik zulk grappig spul! Nog even mee gewacht omdat ze nog best veel dingen in haar mond deed, maar nu ze 2 wordt lijkt dit mij een heel leuk cadeau. Kinetisch (of magisch) zand kleeft aan elkaar waardoor het geschikt is om binnen mee te spelen. Je kunt er, net als bij gewoon zand, vormpjes mee maken en lekker door je handen laten gaan. Ook leuk om vormpjes, een schepje of emmertje bij te vragen.

Huishoudelijk speelgoed

Plantoys schoonmaakset speelgoed

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar bij ons is het magische woord ‘helpen’. Loulou wil ons overal bij helpen. Superlief, duurt alleen allemaal wel 3 keer zo lang. Ik zie dat ze ons nadoet en graag mee wil doen. Onze swiffer is op de laagste stand perfect voor haar lengte, heel grappig om te zien. Maar speelgoed als een kleine houten bezem, mooi tuingereedschap of houten schoonmaakspullen zijn ook leuk voor een tweejarige. Heb je een kleine chefkok die graag mee wil helpen in de keuken? Een learning tower is dan ideaal!

Pyjama of ondergoed

Misschien begint het wel rond de tweede verjaardag; die sterke eigen mening over kleren. Loulou vindt het gelukkig allemaal nog wel best. Maar ik zie wel dat ze zich bewuster wordt van haar kleding en dat ze extra blij wordt van haar legging met unicorns of haar pyjama van H&M met vogels erop. Ik zal zo lang mogelijk proberen om Disney figuren en omkeerbare pailletten te weren… Maar pyjama’s, rompers of ondergoed in haar eigen kindersmaak zijn natuurlijk helemaal prima en een leuk cadeau!

Prentenboeken

Prentenboek Deze hoed is niet van mij

Met een leuk boek zit je altijd goed. Mooie prentenboeken zijn nou eenmaal leuker om voor te lezen dan een lelijk boek met een stom verhaal. Onze favorieten van het afgelopen jaar waren o.a. Raad eens hoeveel ik van je hou, Gewoon zoals je bent, Rupsje Nooitgenoeg en Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop heeft gepoept. Voor Loulou’s 2e verjaardag staan Deze hoed is niet van mij, Julian is een zeemeermin en Heb jij misschien olifant gezien? op het lijstje.

Een slaapkamer make-over

Loulou’s kamer voor Ouders van Nu

Een van mijn grootste hobby’s: muurtjes schilderen en de inrichting omgooien. Nu je dreumes officieel een peuter wordt, is hij of zij misschien ook wel toe aan een ‘nieuwe’ slaapkamer. Is het al tijd voor een peuterbed, een klein bureautje, een magische klamboe of een stoere tipi? Dat ligt natuurlijk helemaal aan je kind. De tweede verjaardag is in ieder geval wel een mooi moment om dit als verrassing aan te pakken.

Een stoere loopfiets

Ik heb gelezen dat een loopfiets qua ontwikkeling de beste manier is om te beginnen met ‘fietsen’. Je traint bij een loopfiets namelijk gelijk het evenwichtsgevoel dat nodig is om echt te leren fietsen. Wij kregen een hele toffe loopfiets van Veloretti voor Loulou’s eerste verjaardag. Hij staat mooi in haar kamer, maar ze kan nog steeds niet bij de grond. De tweede verjaardag is dus vroeg genoeg voor dit cadeau!

Een zandbank

Loulou is in juni jarig, de perfecte tijd voor een buitencadeau. Zand is leuk om mee te spelen, prikkelt de fantasie én de motoriek. Ook al hebben we geen grote tuin, we kunnen wel een plekje vinden voor een leuke (zelfgemaakt) zandbak/tafel met deksel. Een blauwe schelp komt er hier niet in. Ik hoop dat de voordelen van een zandbak opwegen tegen de nadelen, want hier lees je waarom je er absoluut géén zou moeten nemen :’D

Verkleedkist en kleding

Lekker verkleden, ik hou ervan. Of je kind het zelf ook leuk gaat vinden is natuurlijk afwachten, maar hoe gaaf is een mooie kist of mand met verkleedkleding? Verkleden is goed voor de fantasie, het stimuleren van rollenspel, taalontwikkeling en het verwerken van gebeurtenissen. Mijn favoriete merk voor verkleedkleding is Meri Meri. Je kunt zelf een mooie kist of mand op de kop tikken en aan iedereen vragen om iets leuks mee te brengen voor in de verkleedkist. Van feeën vleugeltjes tot een superheldencape, hoe gevarieerder hoe beter!

Wie weet zat er wat inspiratie voor je bij. In mijn andere blogs vind je o.a. tips voor cadeau’s voor de eerste verjaardag en kraamcadeau tips.

Oh, en ik heb ook nog een blog gemaakt over onze favoriete natuurlijke/ecologische/biologische baby essentials

Zoveel tips :p

Heb jij nog TIPS voor mij? Let me know!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply