KIDS KIDSROOM

Kinderkamer make-over met het duurzame behang van May and Fay

4 juni 2020

De leukste kamer in huis om te (re)stylen vind ik toch wel de kinderkamer. Loulou wordt in juni 2 en ik vond het tijd voor een make-over. Op één muur na waren alle muren nog wit in haar kamer, tijd voor iets nieuws!

Kinderkamer behang

Oké, ik wil iets met die witte muur achter de commode. Maar wat? Behang zou wel gaaf zijn… Ik draai mijn hand niet om voor een muurtje schilderen, maar behang is andere koek. Wij hebben verder geen behang in huis en hadden zelf nog nooit behangen. Een leuke uitdaging (en relatietest) 😉 Via Pinterest en Instagram ging ik op zoek naar inspiratie. Er is ontzettend veel keuze in behang voor een kinderkamer, maar ik heb een vrij specifieke smaak. Daarnaast zocht ik iets waar zowel Loulou als ik blij van zou worden 😉

Dit was de situatie voordat we gingen behangen:

Foto uit Ouders van Nu

Duurzaam kinderkamer behang

Zoals je waarschijnlijk wel weet, vind ik het belangrijk om bewuste en betere keuzes te maken. Ik had geen idee of dat ook mogelijk was bij behang. Gelukkig wel! Op Instagram kwam ik het geweldige behang van May and Fay tegen. Ik was gelijk verliefd op de zeemeerminnen van haar Mermazing behang.

Het gezicht achter May and Fay is Cindy, die zelf het behang ontwerpt. Ik word altijd extra blij van items van kleine, lokale (vrouwelijke) ondernemers. Cindy maakt supergave designs en laat hierbij ook bewust diversiteit zien. En dan houdt ze ook nog eens rekening met de aarde door te kiezen voor papier van een duurzame FSC mix. Ja, dit behang moet het worden. Je kunt trouwens via de webshop stalen bestellen van het behang. Heel fijn zodat je de kleuren even in het echt kan zien.

May and Fay Mermazing behang

Zeemeerminnen make-over

En dit is het geworden. Loulou en ik zijn er heel blij mee! Ik vind het een mooie combinatie met het wit in haar kamer en qua kleur sluit het perfect aan bij de accessoires die we al hadden. Het behangen zelf ging heel goed. We moesten even uitzoeken wat de makkelijkste manier was, maar toen we daar achter kwamen ging het heel soepel. Zo heeft Loulou met het behangen van 1 muurtje weer een hele andere kamer.

Bij deze dus even een dikke shoutout naar Cindy en haar gave behang, want dit wil je toch!?

Behang May and Fay, vlaggetjes Sukha, aankleedkussenhoes Garbo & Friends, rokje Maed for Mini, kratje Ay-kasa, pop Paola Reina via Archive Store, vestje pop Róisín, boek Samen Hier, maankaartje Bijde Hansje, zoutlamp Lidl, mandje met hangels Olli Ella via Archive Store. Rieten poppenstoeltje, rieten koffertjes, poppenwagen, dekenkist en commode zijn vintage.

Bekijk mijn portfolio voor meer foto’s van dit toffe behang!

Deze blog is ontstaan n.a.v. een samenwerking tussen May and Fay en The Story Styler.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply