KIDS

Loulou’s geboortekaartje

31 juli 2018

Misschien heb je het al voorbij zien komen op Instagram, maar wij zijn 20 juni ontzettend trotse ouders geworden van een dochter: Loulou. Voor ons het meest bijzondere meisje op de wereld, en daar hoort natuurlijk ook een bijzonder geboortekaartje bij! 

Keuzestress

Wist ik van tevoren precies wat ik mooi vond, tijdens mijn zwangerschap ging ik aan alles twijfelen. De kleuren voor de babykamer, de namen, het geboortekaartje… Ineens wist ik het niet meer zo zeker. Als het voor het ‘eggie’ is krijgen je keuzes toch een andere lading.

Op Instagram en Pinterest kon ik veel inspiratie opdoen voor het geboortekaartje. Ik maakte een (geheim) bord aan op Pinterest om ideeën te verzamelen en er (hopelijk) achter te komen wat ik écht leuk vond. Hoewel ik de minimalistische, maar prachtig vormgegeven kaartjes van bijvoorbeeld Zo Joan of het bekende Lief Leuk & Eigen heel mooi vond, kwam ik steeds weer terug op handgemaakte illustraties.

Geboortekaartje met illustratie

Ik ben niet het type dat dingen aan het toeval overlaat, dus ik ging al vrij vroeg op zoek naar een illustrator met een coole stijl. Na een middagje Googelen en hashtags zoeken op Instagram had ik haar al gevonden: Alijt Emmens van Alijt.nl moest het worden. De kleuren en haar stijltje pasten precies bij wat ik in gedachten had. Op 8 januari (toen was ik 16 weken zwanger) stuurde ik Alijt het eerste mailtje met de vraag of ze tijd had om ons geboortekaartje te ontwerpen en of ze, naast dieren, ook mensen wilde illustreren. Ze stuurde terug dat ik mooi op tijd was en dat ze het superleuk vond om eens iets anders te proberen. Top!

Na wat ideeën over en weer te hebben gemaild stuurde Alijt ons een aantal opties en Tom en ik kozen beide gelijk voor het gezinnetje op de schommel. Omdat we het geslacht nog niet wisten maakte ze twee opzetjes. Ze verschilden eigenlijk niet veel van elkaar, alleen qua kleur waren er wat aanpassingen.

illustratie geboortekaartje

illustratie

Qua tekst wilde ik het simpel houden, geen gedichtjes of lange teksten maar één mooi zinnetje boven haar naam. De sluitsticker is van Sostrene Grene.

sluitsticker geboortekaartje

Uiteindelijk is het een kaartje geworden dat helemaal past bij ons. Het panterprintje viel veel mensen op en we kregen superveel leuke reacties na het versturen van het kaartje! Extra leuk is dat hij ook heel mooi staat in een lijstje, dan kijk je er toch iets vaker naar 🙂

Voor onze privacy heb ik haar achternaam en onze adresgegevens onleesbaar gemaakt.

Wat vinden jullie van Loulou’s kaartje?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Eline Schreurs 22 september 2018 at 4:58 pm

    Het is echt een plaatje geworden het kaartje.
    En wat een mooie naam ook!

    Groetjes,
    Eline van Sukhi.nl

  • Leave a Reply