KIDS

Loulou’s 1e verjaardag ♡

15 juli 2019

Op 20 juni 2019 werd Loulou 1 jaar. Man, wat gaat het snel. En man, wat is dit een cliché. Maar zo waar! Ik vond het jaar niet eens zo snel gaan, maar haar ontwikkeling des te meer. Van hulpeloos mini-mensje naar een ondeugend, grappig, lopend, kletsend en spelend iets-minder-mini-mensje. Onze baby is een dreumes!

Versiering eerste verjaardag

Natuurlijk ging ik dit niet in stilte voorbij laten gaan. En hoewel ik zelf niet heel lekker gedij op megadrukke verjaardagen (vooral bij jezelf is dit toch de hel!?), wilde ik toch groot uitpakken. Je dochter wordt immers maar 1 keer 1… Dus bedacht ik een thema en begon ik met Pinteresten, online shoppen en voorbereidingen.

Een thema kiezen voor een kinderverjaardag

Loulou is (gelukkig) nog geen fan van Frozen, K3 of iets anders wat nu hip & happening is onder kids. Maar ik wilde wel dat het thema haar enigszins zou aanspreken, het is uiteindelijk toch haar verjaardag 😉

Loulou vindt bloemen en planten heel interessant, ze wil er altijd even aanzitten en merkt het gelijk op als ik een nieuwe bos bloemen op tafel heb staan. En laten bloemen nou de perfecte versiering zijn als je zo weinig mogelijk plastic wil gebruiken. Thema bloemen it is!

Eerste verjaardag versieringen

Omdat ik zo weinig mogelijk (wegwerp) plastic wilde gebruiken, ging ik op zoek naar duurzame slingers. Hiermee bedoel ik slingers die langer dan 1 verjaardag meegaan, het liefst ook te gebruiken voor onze verjaardagen of andere feestjes. Uiteindelijk werd het een mix van stoffen slingers van Sukha (hadden we al), deze mooie slinger van Numero 74 die we als kraamcadeau kregen (tip!) en een gouden slinger en gouden letterset van Meri Meri.

Ballonnen passen niet bij mijn duurzame(re) visie, maar ik wilde wel iets decoratiefs aan het plafond hangen. Uiteindelijk zijn het deze papieren pompons geworden van Talking Tables. Ik heb ze opgehangen met transparante kleefknopjes. Tom is in juli jarig en ik in augustus, dus ze kunnen nog lekker even blijven hangen. Daarna kan ik ze op zolder bewaren en volgend jaar zo weer ophangen.

DE taart

Ik heb geluk, want ik heb een vriendin die koningin is in het maken van mooie taarten. Heb je een taart nodig en woon je in omgeving Enschede? Check dan vooral even Cake & Confetti! Anouk maakt niet alleen prachtige taarten, maar ook echt lekkere taarten.

Samen brainstormden we over een taart die mooi zou passen in het thema. Mijn wens: een mooie, simpele taart met (eetbare) bloemen. Niet teveel tierelantijntjes, stijlvol en een echte eyecatcher. En dat kreeg ik! Het werd een blauw/groene taart gevuld met verse aardbeien, gedecoreerd met echte eetbare bloemen en gouden 1. Zoals beloofd: mooi én lekker!

Verder zorgde Anouk voor prachtige koeken met wit glazuur en eetbare bloemen, gemarmerde koekjes met Loulou’s naam erop en een suikervrije smashcake. Bij The Petalpop Shop bestelde ik lolly’s met eetbare bloemen erin. Allemaal eigenlijk veel te mooi om op te eten!

DIY versiering verjaardag

Naast de gekochte versiering, ben ik ook aan het DIY-en geslagen. Ik wilde het bloementhema verder uitwerken met bloemen in kleine vaasjes. De vaasjes scoorde ik bij de kringloop en de bloemen kocht ik op de markt. Aan het eind van het feest gaf ik mijn vriendinnen een mooi bosje bloemen mee naar huis.

Boven de sweet table moest ook iets leuks komen. Uiteindelijk maakte ik van een oude hoepel van Ikea met de gouden letterset, wat eucalyptustakken en bloemen een… ja, hoe noem je dit. Een muurversiering/decoratie-ding. Deze heb ik in zijn geheel op zolder gezet, volgend jaar hoef ik alleen het cijfertje aan te passen. BAM, smart mom.

Geweldige eerste verjaardag

Het was een geslaagd feestje, hoewel ik toch weer als een kip zonder kop rondliep op het drukste moment. Het allerleukste moment van Loulou’s verjaardag was dan ook de dreumes/peuter disco die spontaan ontstond na het eten. De meest kindonvriendelijke teksten schalden uit de boxen, maar de kleine dametjes stonden te swingen alsof hun leven ervan afhing. En ik zag Loulou ZO genieten. Je kunt deze emo-mom niet gelukkiger maken dan met zo’n stralend kind.

Einde bericht.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply