BABY LIJSTJES

Natuurlijke musthaves voor een herfst- en winterbaby

16 oktober 2022

Loulou was een zomerbaby (geboren op de laatste dag van de lente), Benja werd verwacht in november. Dat is wel even wat anders. Alle lieve zomerrompertjes die ik van Loulou had bewaard kon ik alsnog verkopen. Ik moest mijn tweede baby extra warm inpakken als we naar buiten zouden gaan in zijn eerste (donkere) maanden.

Warme wolletjes

Ik heb er enorm aan moeten wennen, zelf kan ik namelijk bijna geen wol verdragen op mijn huid. Toch heb ik bij Loulou wat wollen items uitgeprobeerd. En ik moet toegeven, ze prikken of kriebelen niet en zijn extreem zacht. Tel daar alle voordelen van dit natuurlijke materiaal bij op en het is een no-brainer: we gaan (weer) voor wol!

Deze mooie wollen items had ik klaarliggen voor Benja:

Wollen en katoenen wikkelrompers
Of je voor wol gaat of niet, maak het jezelf makkelijk en ga vooral de eerste weken voor wikkelrompers. Zo’n newborn is nog zo fragiel en meestal vinden ze het niet leuk om aangekleed te worden (veel te koud!). Een wikkelromper hoeft niet over het hoofd en heb je snel aan. Aanraders zijn wat mij betreft de wollen wikkelrompers van Engel Natur en Unaduna en de meegroei wikkelrompers met bamboe van Hema.

Wol-zijde strikmutsje
Tijdens mijn zwangerschap heb ik me ingelezen over de voordelen van een (wol-zijde) strikmutsje. Het helpt de baby om zijn temperatuur te reguleren en helpt tegen prikkels van buitenaf. Tom kreeg er Amish-vibes bij, maar ik vond het juist heel lief staan. Wij gebruikten een ecru mutsje van Engel Natur en een warmrode van Unaduna. Je strikt hem achter het ruggetje langs op het buikje, zo blijft hij goed en veilig zitten. Voor buiten had ik een wol-fleece mutsje van Engel en een merino wollen van Hvid.

Kraamweek met wol-zijde mutsje (crappy light season)

Strikslofjes van wol
De strikslofjes van Hvid zie je vaak voorbij komen op Instragram. Ik was benieuwd of dit echt zo’n musthave was, of meer een overrated hype. Maar eerlijk is eerlijk, Benja heeft ze t/m 9 maanden heel veel gedragen. Heel fijn dat je ze kunt strikken, hij kreeg ze niet zomaar uit zelf. Toen hij het uiteindelijk doorkreeg wel met dubbele knoop. En staan ook gewoon heel leuk!

Wollen dekentje
Ik had van tevoren een heel mooi opengebreid merinowollen dekentje gekocht van Konges Slojd, maar deze bleek niet warm genoeg in de kraamweek. Ik heb hem wel veel gebruikt, maar als wikkeldoek. De wollen deken van Alwero gebruiken wij vooral in de kinderwagen. Hij heeft eerst een tijdje in de badkamer gehangen i.v.m. de typische schapenlucht.

Wol-fleece jasje van Engel Natur
Het állerfijnste jasje voor een mini als je het mij vraagt! Superzacht en elastisch, dus makkelijk aan te doen. Hij valt groot, dus je doet lang met maat 50/56 (kan nog makkelijk met maat 62). Benja had de kleur cinnamon en daarna de blauwe in maat 74/80. Perfect in de buggy.

Wollen cocoon van Hvid
De cocoon van Hvid klinkt misschien als een nice-to-have, maar wij hebben er heel veel gebruik van gemaakt. Benja vond het heerlijk in zijn coconnetje.

Mijn favoriete webshops voor wollen babykleding en accessoires zijn Ziloen, Dilling en Babynatura. In Nijmegen kocht ik mooie wollen items bij Het Duurzame Warenhuis. Ik kocht prachtig beddengoed bij Wonder for Kids en Archive Store.

Meer musthaves voor een najaarsbaby

Naast alle wollen items, heb ik nog een aantal warme musthaves voor een newborn. Wij hebben veel gebruik gemaakt van:

  • Co-sleeper (wij hadden bij Loulou de Bednest gehuurd en nu een Snüzpod geleend. Mijn baby’s sliepen het liefst bij ons in bed, maar slaapjes overdag deden we wel zoveel mogelijk in de co-sleeper)
  • Draagzak (bij Loulou Ergobaby Adapt, bij Benja Artipoppe Zeitgeist)
  • Wollen onderlegger in de kinderwagen (ziet er zo heerlijk warm en knus uit voor de baby)
  • Gezellige hydrofieldoeken (Benja was een spuger, dus deze keer echt wel een flinke voorraad aangelegd)
  • Natuurlijke verzorgingsproducten (bij beide gebruikte ik Weleda Witte Malva gezichtscrème en bodylotion, en later in bad Minois Paris omdat er niks is dat lekkerder ruikt)

Een laatste tip die ik alle zwangere mama’s wil meegeven voor de geboorte: kijk eens naar een cord ring ipv de grote navelklem. Ik schreef al eerder een blog over alle voordelen van de cord ring!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply