BABY LIFESTYLE LIJSTJES

Originele en duurzame kraamcadeau tips

12 maart 2020

Wanneer er een baby in mijn omgeving wordt geboren, probeer ik altijd met een origineel kraamcadeau aan te komen. Het liefst ook nog een beetje duurzaam als het even kan. Nu ik zelf moeder ben, heb ik meer een beeld van cadeau’s waar je wat aan hebt. Of waar ik zelf in ieder geval blij van werd. Dus bij deze een paar originele en duurzame kraamcadeau tips!

Mr. Starsky poster

Dit is zo’n prachtige herinnering aan de geboorte van je baby. Op deze poster zie je namelijk de sterrenhemel op de plek, de dag en zelfs het tijdstip dat je kindje werd geboren. Ik kreeg Loulou’s MrStarsky poster van Liesbeth van MrStarsky (lees hier het verhaal) en ik vind het een prachtig en waardevol cadeau! Je kunt kiezen uit verschillende ontwerpen zoals verschillende dierenillustraties, aquarel of zelfs Woezel en Pip. Tip: er nu ook een limited edition met goudfolie verkrijgbaar via Archive Store.

Mr Starsky poster

Numero 74 slinger

Dit vind ik nou echt een origineel en stylish verantwoord kraamcadeau! Deze prachtige slinger van Numero 74 is in meerdere kleuren verkrijgbaar en is gemaakt van prachtig materiaal. Tijdloos en van mooie kwaliteit, dus je kunt hem iedere verjaardag (of feestdag) weer ophangen. Duurzaam en mooi dus! Ik kreeg hem van mijn nicht en helaas inmiddels overleden tante, waardoor hij nog meer waarde heeft voor ons ♡

Barnsteen ketting

Barnsteen (of amber) wordt in meerdere Europese landen al veel gebruikt om zijn heilzame werking. Van barnsteen wordt gezegd dat het pijnstillend en ontstekingsremmend werkt bij doorkomende tandjes. De ketting zou, door de aanraking met warme kinderhuid, bepaalde geneeskrachtige oliën afgeven. Daarnaast staat het ook gewoon heel schattig! Vanaf dat Loulou zo’n 8 maanden is, heb ik haar een barnsteen ketting omgedaan. Voor die tijd had ik een barnsteen armbandje, maar helaas was die nog te groot en gleed hij zelfs nog af als enkelbandje.

Prentenboek Mama

Dit boek kreeg ik pasgeleden, dus niet als kraamcadeau. Het is zo’n mooi geïllustreerd boek dat ik hem zeker ook als kraamcadeau zou geven! Er staat op iedere spread een prachtig portret van een mama en ernaast ‘poëtische en soms abstracte’ teksten. Het is niet echt een voorleesboek, maar ik vind het meer een ode aan de (nieuwe) moeder. Mama is een prachtig prentenboek om te hebben en later ook eens door te bladeren met je mini.

Wollen kleding

Ik was altijd anti-wol omdat ik helemaal gek werd van dat gekriebel op mijn huid. Maar wat ben ik daar van terug gekomen! Voor de allerkleinsten zijn er zoveel heerlijke zachte merinoswol en wolfleece items te koop. Wol heeft ontzettend veel goede eigenschappen; zo is het warmte regulerend, ademt het, is het warm en waterafstotend. Ik ben zelf fan van de jasjes en pakjes van Engel Natur. Ik heb laatst nog een jasje cadeau gedaan aan een nieuwe mama en Loulou rockte haar schattige pakje al vaak afgelopen najaar. Ook draagt Loulou tegenwoordig merino wollen romers van Small Stuff. Heerlijk zacht en warm!

Abonnement op een tijdschrift

Ik kreeg van mijn tante als kraamcadeau een abonnement op Ouders van Nu. Een origineel cadeau waar je lang plezier van hebt. Grappig is dat Loulou in januari nog zelf in Ouders van Nu stond met haar kamer. Andere tijdschriften voor ouders die ik graag lees zijn Happi.Kids en Kiind.

Speendoekje van Dappermaentje

Zo mooi en ontzettend leuk om te krijgen; de speendoekjes van Dappermaentje. Ik kocht ons eerste maantje via Etsy toen Annelijn ze nog een voor een op bestelling maakte. Uiteraard ging ik voor de leopard versie, maar je kunt kiezen uit veel mooie stofjes (zoals wol en teddy) en fijne kleuren. Inmiddels kun je de mooie maantjes ook vinden in webshops als Kidsdeco, Jut & Juul en PSikhouvanjou.

Cadeaubonnen

Misschien niet het eerste waar je aan denkt als je op zoek bent naar een origineel kraamcadeau. Toch heb ik hem erbij gezet: de cadeaubon. Want hoe heerlijk is het om te kunnen shoppen bij je favoriete (web) winkel met een bon? Ik ben altijd heel blij met cadeaubonnen en vind het absoluut geen suf kraamcadeau! Leuke webshops voor mama’s vind ik o.a.: Lidor, De Gele Flamingo, Gras onder je voeten, Wonder For Kids, Hola BB, Vier Seizoenen of Ziloen.

Heb je nog andere leuke tips voor originele en duurzame kraamcadeau’s? Deel ze hieronder! Zo laten we elkaar extra shinen als we op kraambezoek gaan.

Op zoek naar cadeautips voor een eerste verjaardag? Die vind je hier!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply